„Bízunk benne, hogy tanultunk a hibáinkból”

Rakitic a Barça - Liverpool előtt

Tiszteli a Liverpoolt, nagyra tartja Jürgen Klopp munkáját is, de nagyon nyerni akar szerdán Iván Rakitic, aki magát és a csapatot is késznek látja arra, hogy sikerrel vívják meg ezt a nagyon nehéz elődöntőt. 

Benyomások a meccs előtt

„Azt követően, hogy éppen most nyertük meg a bajnokságot, boldogan, önbizalommal és sok kedvvel várjuk a meccset, nagyon örülünk, hogy eljutottunk az elődöntőbe. Mindig van hova fejlődni, és el lehet jutni a legjobb, legnagyobb meccsekig, de az biztos, hogy most nagyon várjuk ezt az összecsapást. Bízunk benne, hogy tanultunk az elmúlt évek hibáiból.”

Mi kell a BL-ben?

„Nem helyezünk magunkra plusz terhet, de az biztos, hogy várjuk a találkozót. Önmagában az, hogy eljutottunk eddig már nagyon sok önbizalmat ad. Természetesen szeretnénk megnyerni a sorozatot, és bízunk abban, hogy meg tudjuk csinálni a tökéletes szezont.”

Nyomás Messi beszéde miatt?

„Mindenekelőtt ha a kapitányunk mondd valamit, akkor mindannyian követjük azt az utat, amit ő kijelölt. Ha van most egy külön nyomás a BL megnyerésével kapcsolatban, akkor az is inkább a mi saját elvárásunk magunkkal szemben.”

Ez a foci temploma? – avagy amit Klopp mondott

Röviden láttam a képeket, és én úgy értelmeztem, hogy megpróbálja kicsit levenni a nyomást a játékosai válláról. Ezt megértem és elfogadom. Nagyon tisztelem a véleményét, és csak azt mondhatom, hogy a Camp Nouban játszani azért valami mást jelent, más hangulatot bármely más stadionhoz képest, és ezt tiszteletben kell tartani. Bárcsak minden meccset otthon játszhatnánk a közönségünk előtt.”

Gólt nem kapni de lőni

„Ez attól függ. A legfontosabb, hogy készüljünk fel jól, és a saját meccsünket játsszuk, mint mindig. A terv az lenne, hogy ne kapjunk gólt, de most még nem szabad a visszavágóra gondolni. Mindent bele kell adnunk és nyugodtan játszani. Nekik is megvannak a maguk erényei és nagyon meg tudják büntetni a hibáidat. Ahhoz, hogy legyőzd őket, száz százalékot kell adni.”

Messi

„Már nyert négy Bajnokok Ligáját, és így nem hiszem, hogy ideges lenne. Azt meg kell érteni, hogy Leo megy elől, mi pedig követjük őt. Fel vagyunk készülve jól, tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, és ott akarunk lenni Madridban a döntőben. Tanultunk ezekből az évekből.

A legjobb formájában van?

„Jobban érzem magam, mint valaha, tökéletes állapotban vagyok. A világbajnokság óriási tapasztalatot adott, és több területen segített. Ezzel erősebb lettem, szeretném, ha ez így folytatódna.”

Liverpool

„Nagy tisztelettel vagyok irántuk. Klopp csapatai mindig nagyon jól rendezettek, és mindig fejlődést tudott elérni a csapatainál. Nagyon nehéz lesz levédekezni őket, mert rendkívül magas szinten játszanak. Reméljük, hogy meg tudjuk állítani őket, mi tudjuk diktálni a meccs ritmusát és távol tudjuk tartani őket a kapunktól.”

A Liverpool stílusa

„Mindenki a saját stílusát követi, úgy játszik, ahogyan szeretne. Azt látni kell, hogy ők egy kész csapat, pontosan tudják, hogy mit játszanak. Mind tudjuk, hogy mit csinálnak. Nekünk a saját játékunkra kell készülnünk, és nagy meccset kell játsszunk.”