Bartomeu: „Ez a vereség nem a vezetőedző hibája”

Nyilatkozott a Valencia elleni vereséget követően

Az FC Barcelona szombat este kikapott a Valenciától a Király Kupa döntőjében 2-1-re. A mérkőzést követően a katalán klub első embere, Josep Maria Bartomeu nyilatkozott, értékelte a döntőt, a szezont, Valverdét, valamint beszélt a következő idényről is.

Vereség

„Először is szeretnék gratulálni a Valenciának, megérdemelték. Nagyon keményen próbálkoztunk a második félidőben, és ez a lényeg. Azt mondhatnánk, hogy 80%-ban nálunk volt a labda, de az nyeri a meccset, aki több gólt lő.”

Következő szezon

„Már egy ideje a következő szezonra gondolunk, de ez nem a megfelelő pillanat, hogy elmondjuk, mi fog történni. Köszönöm a szurkolóknak, akik eljöttek Sevillába. A szezont La Liga-győzelemmel zárjuk. A Copa del Rey nem jött össze, tovább kell haladnunk. Mindig vannak új igazolások, de most nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljek.”

Érkezők, távozók

„Minden évben jönnek új játékosok. Már bejelentettük De Jong leigazolását, és most azon fogunk dolgozni, hogy másokat is igazoljunk, és adjunk el, ahogyan minden nyáron.”

Valverde

„Szerződése van, ő az edző. Ez a vereség nem a vezetőedző hibája. Sok lehetőségünk volt, de a labda nem ment be. Máskor minden lövésed bemegy, de csak a gólok számítanak.”

Szezon értékelése

„Nem mondanám, hogy kudarc volt a szezon, de nem is volt kiváló. Minden évben úgy szeretnénk megérkezni a szezon utolsó szakaszába, hogy minden esélyünk meglegyen, hogy mindent megnyerjünk, és végül elvesztettünk két meccset, itt és az Anfielden, és lemaradtunk két címről.”