„Messi? Hús-vér játékos vagy egy PlayStation-karakter?”

Idézetek a legnagyobbaktól a legnagyobbról - Messi ma lett 32 esztendős

Leo Messi jelenleg az argentin nemzeti csapattal küzd a Copa América elhódításáért, az Albiceleste pedig végül nehezen ugyan, de kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, ahol Venezuela lesz az ellenfele. A születésnapját éppen a mai, hétfői napon ünneplő Messi el is ismerte, hogy ha nem jutottak volna tovább, akkor biztosan keserédes lett volna ez a nap. 

Így viszont nem lett az, ha pedig Messi vet egy pillantást arra, hogyan is vélekednek róla a sportág legnagyobbjai, akkor még kellemesebb percek elé néz. Nyilvánvalóan az argentin csillag nem ezzel foglalkozik a nap 24 órájában, de azért legbelül egészen biztosan jóleső érzés az a nyilatkozatcsokor a számára, amit a ‘Sportbible’ médium összeszedett róla.

Zinedine Zidane: „Mindig csakis előre megy – sosem passzol oldalra vagy hátra. Állandóan az jár a fejében, hogy kapura törjön. Ha a futball szerelmese vagy, akkor csak élvezned kell a műsort.”

Ray Hudson: „Azt szokták mondani, hogy Isten szemében mindenki egyenlő. Ez a labdarúgó azonban alapjaiban kérdőjelezi meg ezt a felvetést.”

Radamel Falcao: „Messi egy hús-vér játékos vagy egy PlayStation-karakter?”

Pelé: „Nagyon kedvelem őt, nagyszerű futballista. Technikailag csaknem azonos szinten vagyunk.”

Zlatan Ibrahimovic: „Nem használja a jobb lábát, és így is ő a legjobb futballista a világon. Szóval képzeljétek el, ha még azt is használná… Na, akkor komoly problémáink lennének…”

Pep Guardiola: „Ne írjatok róla, ne próbáljátok meg körülírni, hogyan is futballozik – egyszerűen csak nézzétek.”

Carles Puyol: „Erre a Barçára úgy fognak emlékezni az emberek, mint Messi Barcelonájára. Mindenki más felett áll, akit valaha is láttam játszani. Egy földönkívüli.”

Xavi: „Egyértelmű, hogy Messi egy szinttel mindenki felett van. Akik ezt nem látják, azok vakok.”

John Terry: „Messi egyértelműen a világ valaha volt legjobb játékosa. Öröm volt ellene pályára lépni – erre büszkén fogok emlékezni, amikor befejezem majd, hiszen elmondhatom magamról, hogy a szűk elit ellen tettem próbára magam.”

Gerard Piqué: „Nagyon jó érzés ugyanabban a korosztályban játszani, mint amiben ő. Úgy vélem, ő a sportág történelmének a legjobb játékosa.”

Carlos Bilardo: Messi újraírja az anatómiai ismereteinket. Egészen biztos például, hogy egy extra csont van a bokájában.”

Maxi Rodriguez: „Kétség sem férhet hozzá, hogy Te másik bolygóról származol. Köszi, Leo.”

Samuel Eto’o: Messi egész egyszerűen egy Isten – emberként is, de játékosként még inkább. Már akkor is ismertem, amikor tinédzser volt, majd láttam, ahogy felnő. Mindent megérdemel.”

Felipe Scolari: „Az egyetlen rossz dolog Cristiano Ronaldo életében Leo Messi személye. Ha Messi nem lenne, Ronaldo lett volna a világ legjobbja az elmúlt öt évben.”

Michael Owen: „Nem hiszem, hogy bárki is azon a szinten volt képes űzni ezt a sportágat, mint Leo Messi.”

Arséne Wenger: „Ki a világ legjobb játékosa jelenleg? Leo Messi. Ki a valaha volt legjobb labdarúgó? Leo Messi.”

Van olyan ügyes lábad, mint Messinek vagy Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait! Íme az egyik!