Piqué: „Az előszezon nem segítette a felkészülésünket…”

Megvédte a szezont gyenge formában kezdő Luis Suárezt

Gerard Piqué is kifejtette a véleményét a mix zónában kedd este a Villarreal elleni, 2-1-es siker után, a hátvéd pedig amellett, hogy a védelmébe vette a szezont kritikán aluli formában kezdő Suárezt, rávilágított arra is, hogy az előszezon minden volt, csak nem optimális a felkészülésük szempontjából. 

„Néha megtörténik, hogy nem úgy játszunk, ahogy elvárják tőlünk. Az előszezon sem segítette a felkészülésünket. Sokat utaztunk, de természetesen mi a Barça vagyunk, szóval ez nem lehet kifogás. Hiába vannak hiányzóink, nyernünk kell. Ebből a szempontból a keddi eredmény megfelelő. Leo sérülése egy kissé megfogott minket, ekkor szereztek is egy gólt. A második félidőben aztán összeszorítottunk a fogunkat, és próbáltunk nyomni.”

 

 

Villarreal

Nagyon fontos volt a három pont begyűjtése azért, hogy ne szakadjunk le az élmezőnytől. A két lőtt góllal, valamint Leo sérülésével aztán egy kissé hátradőltünk, míg ők feljebb tolták a vonalaikat, és lőttek egy gólt. A második félidő nem volt könnyű menet, de így sem tudtak kialakítani sok helyzetet. A három pont a lényeg.”

Granada

Tisztában vagyunk a hibáinkkal, próbáljuk kijavítani őket, de ez nem olyan egyszerű… Rajta vagyunk az ügyön. A Getafe ellen sem lesz könnyű, de megpróbálunk már az első perctől dominánsan játszani, és végül megszerezni a három pontot.”

Luis Suárez

„Megértem az embereket. Ők fizetnek a belépőért, így joguk van kinyilvánítani a véleményüket. Minden egyes meccset meg akarunk nyerni, de azt is látni kell, hogy mi, játékosok sem vagyunk gépek. Megvan a saját életünk, néha rosszabb állapotban vagyunk, azaz nem tudunk mindig a legmagasabb szinten futballozni. Ennél nagyobb jelentőséget nem tulajdonítanék neki.”

Hazai pályán jobbak

Nincs kétféle Barcelona, viszont a riválisok a saját pályájukon sokkal erősebbnek érzik magukat. Az ellenfél szintén a pályán van, és meg akarja nehezíteni a dolgunkat. El kell azonban már kezdenünk nyerni. Nagyon nehéz lesz a Getafe ellen, ráadásul egy olyan időpontban (16 órakor – a szerk.), ami egyáltalán nem tetszik nekünk, de vissza kell térnünk a jó útra idegenben is.”

Messi

„A Getafe ellen valószínűleg hiányozni fog, ami természetesen egy csapás a számunkra, ám nem kifogás. Nyernünk kell.”

Ansu Fati

Volt már olyan találkozó, amikor kiválóan játszott, és nagyon fontos eleme volt az együttesnek. Nagyon-nagyon fiatal, azaz meg kell találni az egyensúlyt, hogy ne égessük ki, és hogy továbbra is fejlődhessen. A mester kiváló ebben. Nem szabad elfelejteni, hogy még csak 16 esztendős, és a következő 15 évben számítunk rá, vagyis hosszú távon.”

*Szeretnél egy igazán egyedi Barçás pulóvert? Csak színt kell választanod, mert az anyaggal és a mintával biztosan nem lősz mellé!