Messi: „Nincs egy alap terhelésünk, ez a realitás”

Nem a vezetőedzőt kritizálta | Kiemelte Vidal képességét és a "fertőző szenvedélyességét"

Leo Messi is nyilatkozott szerda este az Inter kínkeserves legyőzése után (2-1) a Camp Nou mix zónájában az újságíróknak, és kiemelte, hogy a sűrű versenynaptár és az előszezonbeli túrák miatt eddig esélyük sem volt arra, hogy ilyen hamar csúcsformába lendüljenek. 

„Muszáj volt nyernünk, mert ez a csoport nagyon nehéz, nagyon kiegyenlített, az első meccsen pedig ugye pontokat veszítettünk. A célunk az, hogy csoportelsőként jussunk tovább, de az Inter egy kiváló csapat. Az első félidő után végül sikerült helyzeteket kialakítanunk, noha nagyon sok emberrel védekeztek szűk területen.”

 

 

Az elnökséggel való kapcsolatuk

Mi jól vagyunk, az a fontos, hogy a Getafe elleni vagy éppen a mai sikerről beszéljünk. Még a Sevilla van hátra a válogatott szünetig, jó lenne szépen zárni ezt a sorozatot. Ha nincs éppen meccs, mindig a felszínre kerülnek konfliktusról szóló történetek…”

Griezmannal hogy jön ki?

Természetesen nincs semmi probléma közöttünk, mindenkivel jó a kapcsolatom. Szükségünk volt erre a győzelemre, remélhetőleg innentől már csakis felfelé vezet az utunk. Nehezünkre esett belelendülni, de javulunk. Az összes nagy csapatnak nehéz felvenni a formát az előszezon miatt, nincs egy alap terhelés, amire építhetünk, és ez nem kritika. Nem vagyunk jó állapotban fizikálisan, hiszen amikor utazunk, nem tudunk edzeni… Nyilvánvalóan értjük, hogy a klubnak szüksége van ezekre a mérkőzésekre, mert mindenki ezt csinálja.”

A saját teljesítménye

Elégedett vagyok a meccs vége miatt. A mérkőzésekkel lendülök formába, illetve tartom magam formában, mert ilyen sűrű versenynaptárral nem lehet komoly terhelést kapni a tréningeken.”

Arturo Vidal

A beállásával sokat javult a letámadásunk, jobban helyezkedtünk. Arturo egy kivételesen fontos játékos a számunkra. Visszaszerzi a labdát, megfertőz a szenvedélyével, és az összjátékba is belép. Örülök, hogy megkapta ezeket a játékperceket, mert nagyon fontos labdarúgó ő a keretünkben.”