Piqué: “Neymar? Ha tudtunk volna segíteni, megtettük volna…”

A játékosok beleegyeztek volna a fizetésük halasztásába, csakhogy visszatérjen a brazil

A katalán egyesület középhátvédje, Gerard Piqué nemrég a ‘Cadena Ser’ rádiócsatorna ‘El Larguero’ című műsorának volt a vendége, melyben érdekes részleteket osztott meg a nyári Neymar-ügyről. A bekk szavai alapján a brazil jönni akart, a klub is akarta őt, ráadásul a játékosok is tárt karokkal fogadták volna, illetve fogadnák majd a jövőben is, ugyanis Piqué szavai alapján a brazil nem Párizsból fog visszavonulni…

Tisztában voltunk azzal, hogy az átigazolása kapcsán figyelni kell a ‘Pénzügyi Fair Play’ betartására is, ennek szellemében pedig felajánlottuk Bartomeu elnöknek, hogy módosítsuk a szerződéseinket. Az elnökkel való kapcsolatunk mindig is jó volt, így hajlandóak lettünk volna arra, hogy a bérünk egy részét, ami már most esedékes lett volna, a második, a harmadik vagy éppen a kontraktusunk negyedik évében folyósítsák nekünk. Ha ez a probléma, akkor szívesen hozunk áldozatokat mi is, mondtuk neki, mert egy a célunk az egyesülettel. Ha tudtunk volna segíteni, megtettük volna, hogy jöhessen Neymar. Az volt a lényeg, hogy találjunk egy utat a transzfer megvalósítására. A klub pozitívan fogadta az ötletünket.

Visszatér még Neymar a jövőben?

“A labdarúgásban minden megtörténhet. Már a távozásakor mondtuk neki, hogy egy luxusbörtönbe megy, ennek ellenére az ajtó nyitva áll előtte, mi szívesen látnánk őt ismét itt. Ő pedig – ha jól értesültünk – szintén vissza szeretne térni Barcelonába.”