Busquets: „Kiegyenlített meccs volt, az eredmény túlzó.”

A középpályás nem lát különösebb okot a vereségre | Elemezni kell a mérkőzést

 

Sergio Busquets csereként állt be a Levante elleni, végül 3-1-re elveszített mérkőzésen, a középpályás pedig a találkozó után még a gyepen adott nyilatkozatot, ám különösebb önkritikát nem gyakorolt, és a szavaiból inkább az jön le, hogy egy-egy ilyen vereség benne van a pakliban…

„Nagyon sok emberrel jöttek előre a második félidőben, az egyik gólnál például nem tudtuk megszerezni a lecsorgót, mert ők jobban helyezkedtek ebből kifolyólag. Néha a futball ilyen, csinálni kell tovább a dolgunkat. Eddig vezettük a tabellát, jó formában voltunk, ami most nyilvánvalóan megtört.”

Tanulság? 

Nincs igazán magyarázat erre. Az az igazság, hogy a mérkőzés nagyon kiegyenlített volt, ráadásul a feladat nehezebbik részét megoldottuk, hiszen vezetést szereztünk, ám a második félidőben volt egy rohamuk, ami nagyon megfogott minket. Gólokat szereztek, innentől kezdve pedig lehetetlen volt visszajönni a meccsbe.

Ter Stegen szavai a prágai összecsapás után

„Minden egyes találkozót külön kell elemezni, mert minden egyes meccs egy külön világ. Tanulni kell a hibákból, és ki kell javítani őket, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy van egy ellenfél is, aki szintén nyerni akar. Szóval egyszer jobban jössz ki ebből a szituációból, egyszer pedig rosszabbul…”

A Levante volt jobb vagy a Barcelona nagyon gyenge? 

„Szerintem ez egy kiegyenlített mérkőzés volt, mely során volt egy rohamuk, ezt az időszakot pedig jobban kihasználták, mint mi a miénket. Az eredmény túlzó.”