Piqué: „Ilyen játékkal nagyon nehéz lesz megnyerni a BL-t”

Türelmet kért viszont, és emlékeztetett: Luis Enrique első idényében is gyengélkedtek januárig

 

Gerard Piqué nyilatkozott a Slavia Praha elleni döntetlen után a Camp Nou mix zónájában, ahol egyrészt türelmet kért a szurkolóktól, másrészt pedig elismerte, hogy a teljesítményük nem volt értékelhető. 

„Megpróbáltuk azt játszani, amivel győzhetünk. Magasra feltolták az elején a védelmüket, ezáltal volt több lehetőségünk is. Voltak is helyzeteink, de a labda nem akart túljutni a gólvonalon. Az eredmények nem akarnak jönni az utolsó meccseken. Amikor a Barcelonában két egymást követő meccsen sem tudsz nyerni, az emberek többet követelnek, hiszen itt nagyon magasan van a léc.”

Lucho első éve

Hideg fejjel kell megoldanunk ezt a helyzetet. Nem azon a szinten játszunk, ahol szeretnénk, de mind a Ligában, mind a BL-ben elsők vagyunk. Az eredmények nem rosszak, lehetnének ugyan jobbak, de meg kell őrizni a nyugalmat. Így játszva valóban nagyon nehéz lesz megnyerni a BL-t. Ennek ellenére voltak már olyan évek, amikor nem indult jól a szezon, aztán végül jól végződött, mint Lucho első szezonjában, amikor is az első hónapok vergődései után végül tripláztunk.