„Az önkritikára akkor is szükség van, ha nyersz”

Ter Stegen nyilatkozata

Marc-André ter Stegen volt az, aki néhány héttel ezelőtt Prágában már tett egy határozott nyilatkozatot egy győztes meccs után. Most is nyert a Barcelona, most sem játszott jól, és főként Messi pontrúgásainak köszönhette a sikerét. 

Ter Stegen most óvatosabban nyilatkozott a meccs után, de az önkritika fontosságát most is hangsúlyozta, és mivel problémák akadnak bőven a Barcelona jelenlegi játékával erre szükség is lenne minél több helyről.

„Nyerni mindig jó dolog. Eleinte nehezebben ment, de aztán jobban beléptünk a meccsbe és végül három pontot szereztünk megérdemelten.”

Busquets

„Rendkívül fontos a csapat számára, de még rajta kívül játszhatnak jó néhányan. Nagyon sok jó képességű játékosunk van, a mester dönt végül. Nagy meccse játszott, egy gólt szerzett, nagyon örülök neki.”

A Prágában megfogalmazott kritikái

„Mindig szükséges önkritikát gyakorolni. Minden mérkőzés után, még akkor is ha nyersz, vannak dolgok, amiket lehet javítani. Mi futballisták vagyunk, és szeretnénk profi módon eljárni az önkritikákkal is. Folytatnunk kell ezt az utat, amelyik nem lesz könnyű. Az ellenfelek úgy jönnek hozzánk, hogy nagyon nyerni szeretnének, mi pedig megpróbáljuk jobban csinálni a dolgunkat, hogy továbbra is vezessük a bajnokságot.”

Messi

„Leo különleges a szabadrúgásaival. Amit csinál, egyáltalán nem normális, lenyűgöző tehetsége van. Mindig benne van a versenyszellem, még az edzéseken is.”