Setién: „Nagyon sok dolgot jól csináltunk”

A Barcelona kispadján debütáló Quique Setién nem áradozott csapata játékáról, de elégedett is volt, mert szerinte a legfontosabbakat jól csinálták a játékosok a Granada ellen.

A szakember azt nem tagadta, hogy mind a kapu előtt, mind a játék folyamatosságában, ritmusában van hova előre lépniük, de más szempontból nem tud rosszat mondani a csapatáról.

Osztályzata a csapatnak

“Szerintem egy jó osztályzatot érdemlünk. Az első félidőben talán hiányzott a pontosság, a Granda nagyon jól védekezett, és nem volt könnyű. Arról nem beszélve, hogy nem volt egy kellemes nap, erős széllel, száraz pályával, ami lassította a labdajáratást. Elégedett vagyok, mert csak egy lövést engedtünk az első félidőben, és egyet a másodikban, amiből kapufa lett, és labdavesztésből indult. Szerintem nagyon sok dolgot jól csináltunk, és nagyon remélem, hogy lépésről lépésre folyamatosabb lesz a játékunk, és jobbak leszünk a kapu előtt is.”

Nehézségek

“Nem könnyű, amikor az ellenfeled teljesen visszazár, és meg kell találnod azokat az utakat, hogy végül mögéjük kerülj. Alternatívákat kell keresni, hogy végül gondot okozhass nekik. Néha rövid játékokból, néha mélységből. Az tervben volt, hogy Ansu és Antoine próbálnak majd meg a védelem mögé kerülni amikor ők kilépnek Leóra, de ezt nem csináltuk meg sokszor.”

Setién védjegye

“A védjegy, amit keresünk, az az, hogy csináljuk jól a dolgunkat. Van négy vagy öt olyan, fontos alapelv, amit végig jól kell csinálni egy meccsen, amiket szerintem jól megoldottunk. Különösen igaz ez a labdavesztéseket követő reakcióra. Ebben szerintem nagyon jók voltunk.”

Középpályássor Rakiticcsel és Vidallal vagy inkább Riquivel és Arthurral?

“Ezt majd meglátjuk, ahogy haladunk előre a szezonban. Az első félidőben ők még frissebbek voltak, és amikor bejött Riqui és Arthur, az ellenfél már nagyon visszazárt, és egyel többen is voltunk. Ez segített, hogy legyen területünk.”

Leo Messi

“Azt csinálta, amit egész életében, ez a realitás. Vannak olyan mérkőzések, mint ez is, hogy kicsit nehezebben alakul, nincs meg a szükséges pontosság, és végül jön egy zseniális játék. Egy nagyon szép sarkazás Arturótól. Ez a játék előállt az első félidőben is jó néhányszor, akkor nem jött össze, de amikor Messire jön ki a játék, akkor ő már általában nagyon pontos.