„Nagyon hiányzott már… Éreztük a gyepet, az adrenalint”

Hétfőn délután Iván Rakiticcsel rendezett egy beszélgetést a Barcelona média csapata, a horvát beszélgetőpartnere pedig a katalán motorversenyző szupersztár, Marc Marquez volt.

Az otthonról, videokonferencia hívással zajló eszmecserét a Barcelona a YouTube csatornáján közvetítette. A dolog azért is volt érdekes, mert Rakitic éppen túl volt az első csoportos edzésen, így beszámolhatott az élményeiről.

“Ma volt az első edzésünk csoportosan, 10 fős csoportokkal, és nagyon jó volt. Igazán vártam már, hogy újra focistának érezzem magam, és hogy hagyjuk el most már az egyéni edzéseket. A csapatból mindenki így volt vele, nagyon akartunk már együtt edzeni, és konkrétabb dolgokat csinálni. Jó volt, jó ritmusban zajlott, most folytatnunk kell így a munkát.”

“Vártam már azt is, hogy legyenek egyérintős játékok, és végre ne egy falnak kelljen passzolom a labdát, hanem egy társnak. Érezzem a gyepet… az adrenalint újra érezni lehetett.”

A Bundesliga már visszatért

“Láttunk már több meccset is a Bundesligából és beszéltem is ex-csapattársakkal Németországból: legutóbb Neuerrel és Perisiccsel a Bayernből, és ők hozzánk képest azért jókora előnyben vannak.”

“Az nagyon jó volt, hogy vissza tudtak térni, és ez mindenkire hatással van. Egy kicsit sajnálja az ember, hogy minden meccs közönség nélkül zajlik, és a kispadok is távolabb vannak egymástól, de a foci ugyanakkor visszatért, és ez nagyon pozitív. Remélhetőleg mi is vissza tudunk térni.”

Az egészség még mindig a legfontosabb

“Az egészség az első. Nagyon sok minden változott az idővel, de a sport úgy általában fejlődik. Minden sokkal szervezettebb, felkészültebb, soha nem szenvedünk hiányt semmiben. Nekünk tényleg csak arra kell figyelnünk, hogy hogyan edzünk, és más dolgok miatt nem kell aggódnunk.”

Versenyezne a Moto GP-ben?

“Én nem ülnék fel egy motorra, ami 300 kilométer per órával megy. Szeretem nézni, de úgy kézben tartani, ahogyan Marc, az nagyon más ahhoz képest, amit az utcán látni. Tisztelettel tölt el. Az adrenalinja felfalja a félelmet, és az óvatosságot, de erre készen kell állni, nem tudja megcsinálni bárki.”

A teljes beszélgetés itt nézhető meg videón

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!