„Lautaro nem lehet Suárez utódja, ugyanis nem igazi 9-es”

Ezt a Barcelona korábbi menedzsere és elnökjelöltje, Josep Maria Minguella mondta, a Marca rádiócsatornájának. A 79 éves sportvezető, akinek többek között Lionel Messi Barcelonába igazolását is köszönheti a klub, a Barça középcsatár gondjai mellett más témákról is ejtett szót. Minguella beszélt Arthurról, aki meglátása szerint eladható játékos és Messi szerepéről is elmondta a véleményét.

A „sztárok felfedezőjének” is nevezett Minguella kifejtette a véleményét az utóbbi években durván elszállt átigazolási összegekről és figyelmeztette a Barçát, hogy Lautaro Martínez leigazolásával nehogy úgy járjanak, mint annak idején Arda Turánnal:

„A gazdasági és egészségügyi helyzet miatt szerintem, egy időre legalábbis megszűnnek a 100 millió euró fölötti igazolások. A Barcelonának is a gazdaságosságra kéne törekednie, ugyanis nem mondhatod a csapat játékosainak, hogy mondjanak le a fizetésük egy részéről, majd kifizetsz valakiért több, mint 100 milliót. Lautaro pedig nem lehet Luis Suárez utódja, ugyanis nem „9-es”. Nagyszerű játékos, technikás is, de nem ugyanaz a posztja, mint Luisnak, nem középcsatár. Az olasz góllövő listán is csak a 7-8. helyet foglalja el. Ha a Barça leigazolja, könnyen olyan helyzetben találhatja magát, mint Arda Turan érkezéskor, akinek a posztja már foglalt volt és a török nem is találta a helyét Katalóniában, ezért is került Törökországba kölcsönbe. A Barcelona nem követheti el ugyanazt a hibát újra.”

A beszélgetés során szóba került Arthur Melo is, akit a hírek szerint a Barcelona szeretne bevenni a Pjanic megszerzéséért folytatott tárgyalásokba, a brazil azonban nem szeretné elhagyni a katalán fővárost. Minguella ebben a témában is állást foglalt, véleménye szerint Arthur nem tartozik a mozdíthatatlan játékosok közzé.

„Arthur nem egy kiemelkedő játékos, én már az elejétől kezdve azt mondom, hogy nem Barça szint. Ha átadó listára került, akkor mit mondhatnak róla a csapat szakemberei?” – tette fel a költői kérdést Minguella

Minguella a Barcelona öregedő keretéről is kifejtette a véleményét, és elmondása szerint nehéz időszak előtt állhat a katalán klub, ha nem kezdi meg a fiatalítást. Hozzátette, hogy természetesen nem Messi kora a probléma, hanem az, hogy rajta kívül sok idős, veterán játékos található a keretben.

„Remélhetőleg megnyerjük a ligát, az valamennyit enyhítene a helyzeten, de nehéz időszak elé nézünk, a keret ugyanis öreg és erre a szurkolókat is fel kell készíteni. Nem lesz könnyű időszak, de a Barça meg fog újulni. Természetesen nem Messi a gond, hanem a többi idős játékos.”

Majd hozzátette: Messinek van a szerződésében egy záradék, ami szerint az idény végén ingyen elhagyhatja a klubot, de nem fog távozni.”

 

Barcelona ereklyékből sosem elég – a szekrényed feltöltése mellett a szoba többi részét is kidekorálhatod gránátvörös-kék színekkel!