Rivaldo: “Nem a VAR a Barça problémája, hanem a gyenge játék”

Nem a VAR miatt vezeti a ligát a Madrid

Rivaldo szerint Bartomeu VAR-kritikája csak a figyelem elterelésről szól. Nem hiszi, hogy a Real Madrid vezetése befolyásolná a VAR működését és sajnálja, hogy az Espanyol kiesett.

„Meglátásom szerint a Barcelona problémáját nem a VAR és a bírói ítéletek jelentik, hanem a silány játék. Vissza kell térniük a gyökerekhez, a látványos játékhoz és elérni, hogy az emberek újra beleszeressenek a látottakba. Előfordul néha, hogy bizonyos bírói döntések nem kedveznek a Barcelona számára, de szerintem kizárt, hogy a Barcelona vagy a Real Madrid vezetése a háttérből befolyásolni tudná a pályán meghozott döntéseket.” mondta el véleményét Rivaldo, a Barça egykori aranylabdása, aki jelenleg a Betfair nagykövete.

Rivaldo szerint Bartomeu szavai csak elterelik a figyelmet a valós problémákról és próbálja csökkenteni a nyomást a játékosokon a bajnoki címért folytatott harc kritikus pillanataiban.

“Az elnök nyilatkozatának több célja is van, de a legfontosabb, hogy a klubot körülvevő problémák kikerüljenek a rivaldafényből. Ugyanakkor a játékosokról is terhet szeretne levenni ezekkel a gondolatokkal, ezáltal is javítva az öltözői morálon. Egyszerű emberi reakció, hogyha rosszra fordulnak a dolgok, akkor elkezdesz kifogásokat keresni, mint jelen esetben a VAR. Az elnök ezzel is csak védeni szeretné magát a sajtó és a szurkolók előtt, hogy ne lehessen azt mondani, hogy ez Bartomeu hibája, az a játékosoké, ott pedig az edző vétett” folytatta a gondolatmenetet a brazil klasszis.

Rivaldo kiemelte, hogy nem a technológia segítségének köszönheti a Real Madrid az első helyet. „A Barcelona volt az első helyen a szünet előtt, mostanra viszont már a blancók vezetik a ligát. Nem lehet azt mondani, hogy ezért a VAR felelős, különösen a mutatott játék alapján.” tette hozzá. Ezzel is utalt az Espanyol elleni nehézkes győzelemre, ahol sokkal többet várt Setiéntől és a csapattól. Meglátása szerint Zidane együttese már nem fog botlani a hátralévő mérkőzéseken.

Ezt követően Rivaldo kitért a Bajnokok Ligájára is. A jelenlegi helyzetet aggasztónak tartja: „Szurkolók nélkül, lendületben lévő Napoli ellen… A nyolcaddöntő így nagyon veszélyes lehet a Barcelona számára és ha túl is jutnának az olasz együttesen, akkor is sokat kellene fejlődniük a Lisszabonban rendezendő minitornára. Jelenleg távolinak tűnik a BL, pedig már nincs olyan sok hátra a folytatásig” figyelmeztette a klubot a közelgő kihívásra. Ezt követően újra elmondta, hogy szerinte Neymar leigazolásának meg kell történnie.

Végül szót ejtett a városi rivális kieséséről is. „Sajnálom, mert a spanyol liga egyik fontos párharca a katalán derbi. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy sok Barça rajongó örül az Espanyol búcsújának. Nem emlékszem, hogy láttam volna valaha is őket a másodosztályban, de a foci ilyen, ha nem jól mennek a dolgok, annak megfizeted az árát.”

***