„Busquets-cet és a teljes középső vonalat ki kell cserélni. Mert hamarosan Messi sem lesz, és akkor, mi lesz?”

Attól függetlenül, hogy a héten várhatóan érkező új Barcelona-edző, Ronald Koeman beválik-e majd a Barcelonánál – mert a helyzete nagyon nem lesz könnyű -, azt illik elismerni, hogy előre látta azt a problémát, amivel most találja magát szemben a Barcelona sportszakmai vezetése.

Vagy legalábbis most ütközik ki egyre inkább, hogy váltani kellene kulcsfontosságú posztokon, és mindezt ráadásul egyszerre kellene megtenni. Koeman még korábban adott interjút a katalán ‘Esports 3’-nek, ahol beszélt a Barcelonáról is. Különösen arról, hogy a klubnak le kellene cserélnie a csapat gerincét adó játékosait, mert ha ezt egyszerre kell megtennie a feladat elodázása miatt, az szinte megoldhatatlan feladat. Azért meg még inkább, mert még hozzájön az a probléma is, hogy Lionel Messiből sem terem még egy csak úgy a La Masiából.

„Suárez már több mint 30 éves, Messi több mint 30 éves, Piqué több mint 30 éves, Busquets is több mint 30 éves… még hátra van nekik néhány év, ez igaz, de utána mi lesz? Váltani kell, mert a csapat gerincét adó posztok nagyon fontosak.”

“Nem fogsz olyan játékost találni, mint Messi. Bárcsak lenne, de nem hiszem. Úgyhogy, mit kell tenni? Busquets-cet és a teljes középső vonalat ki kell cserélni. Nem egy szélső védőt vagy szélső támadót kell lecserélni, nem. Lesz kapusod, de nem lesz középső védőd, szűrőd és középcsatárod, sőt még Messi sem. És akkor? Akkor sok szerencsét!

Utánpótlás vagy igazolások

“Én mindig annak a pártján állok, hogy játsszanak a fiatalok, mert ők tudják, hogy hogyan játszik a Barça. Természetesen lehet, hogy bizonyos posztokon nem lesz megfelelő játékosod, azzal a tehetséggel, ez esetben máshol kell keresned. Nem tudom most milyen szinten van a Barça utánpótlása, de mindig körül kell nézni otthon, és csak utána házon kívül. Mi hollandok nem félünk attól, hogy a fiatal játékost pályára küldjünk, hozzá vagyunk szokva. Mindig azt mondom, hogy ha van egy 30 éves és egy 22 éves játékosom, és ugyanolyan teljesítményre képesek, akkor a 22 évest választom, mert ő a jövő. És a saját nevelést pályára kell küldeni ha tehetséges.”