Koeman: „Ansu a maximumot hozta. Még tanulnia kell, de ő tanulni is akar”

Az első tétmérkőzései után a Barcelona saját média csatornái felé értékelte a csapat helyzetét Ronald Koeman és megosztotta a benyomásait. 

A holland alapvetően elégedett, mert sok dologban látja a fejlődést, azt pedig, hogy a Sevilla ellen nem sikerült nyerni több tényezőnek tudja be. Említette a feltételezhető fáradtságot, a Sevilla erejét és azt is, hogy még azért nem dolgoznak olyan régóta együtt.

A szünetben terveznek előre

“Kicsit ki kell kapcsolni a nyomás alól, ami rajtunk van, és ez könnyebb is most, mert nincsenek meccsek. Ez időt ad arra is, hogy készüljünk a Getafe, a Ferencváros és a Madrid ellen. A következő szünetig nagyon sok meccsünk lesz, most kell megterveznünk ezeket a mérkőzéseket és minden edzést.”

Igazolások

“A csapat jó, elégedett vagyok a kerettel, amivel rendelkezem. Igyekeztünk javítani rajta, de ez most része a klub anyagi helyzetének. El kell fogadni és dolgozni kell.”

Az első meccsek összképe

“Alapjába véve a csapat tetszett. Szerintem a Vigóban játszott meccs nagy erőbedobást igényelt, és ezt megszenvedtük a Sevilla ellen, amellett, hogy a Sevilla egy nagyon erős csapat. Tudunk javítani azon, hogy hogyan támadjuk le az ellenfelet, de általánosságban elégedett vagyok. Szerintem három, négy vagy öt játékhelyzet esetében a Sevilla ellen nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amit szerettünk volna. De ezen túl kell lépni. Ezen túl fontos, hogy még csak 5-6 hete játszunk ezzel a játékrendszerrel, más játékosokkal. Mint edző, ez normális, hogy mindig kérsz időt. Szerintem a labdával való játékban fejlődtünk, és javult az intenzitásunk is.

“Azt gondolom, hogy a védekezés elől kezdődik, a támadóknál. Ha ők jól letámadnak, akkor a védőknek sem lesz annyi problémájuk. Elképzelhető, hogy az is segíti a védelmet, hogy még egy szűrő ott van előttük.

Ansu

“A maximumot hozta ki eddig a meccseken. Egy 17 éves srácról beszélünk. Három meccset játszani ilyen magas szinten már önmagában azt üzeni, hogy ő nagyon jó játékos. Egy tehetség. Még tanulnia kell, de ő akar tanulni, és ezért edz. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki ebben. Nincs még egy játékos jelenleg a világ futballjában, aki ilyen fiatalon már egy komoly felnőtt válogatottban játszana.”

Játékrendszer

“Mint edző, megvannak a magam preferenciái a játékrendszereket tekintve. Minek játsszunk szélsőkkel, ha nincsenek szélsőink? Véleményem szerint a 4-2-3-1 egy tökéletes játékrendszer ennek a csapatnak, látva a játékosok kvalitásait.”