Sergi Roberto: „Válságban lennénk? A válasz a ma mutatott játék”

Megszólalt a Barça jobbhátvédje a Juventus elleni mérkőzést követően

Sergi Roberto magához képest talán átlagosan teljesített, de a csapat egységként tudta hozni a győzelmet Torinóban, ami feltétlenül szép eredmény. A saját nevelésű játékos elégedett volt, és nem ment el szó nélkül Bartomeu lemondása mellett sem.

Hat ponttal a csoport élén

,,Nagyon boldogok vagyunk, különösen a szerzett gólok miatt. Nagyon fontos, hogy van 6 pontunk. Két gólos különbséggel nyertünk, de lehetett volna sokkal több is, és emiatt nagyon boldogok vagyunk.”

Ki kell használni a lehetőségeket

,,Az a legfontosabb, hogy gólhelyzeteket tudjunk kialakítani, mivel kiváló játékosaink vannak és ha ezt ki tudjuk használni, akkor a különbség is nagyobb lehet.”

A Juventus elleni volt eddig az idei legjobb teljesítmény?

,,Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb meccsünk eddig, de a Madrid elleni vereség után jó volt jó szellemiségben játszani és pontokat szerezni.”

Koeman filozófiája működni látszik

,,Olyan Barçát akarunk, amely dominál, birtokolja a labdát, helyzeteket alakít ki, jól védekezik… és most ezt csináljuk. Nagyszerű mérkőzés volt a mai az eredmény miatt, és a benyomások miatt.”

Lemondott Bartomeu – minden könnyebb így?

,,A ma mutatott játék a legjobb válasz. Meccseket, trófeákat akarunk nyerni és ma megmutattuk, hogy jó úton haladunk efelé. Ellentétek Bartomeuval? Ezen már túlléptünk, innentől kezdve a saját dolgainkra kell koncentrálnunk.”