Koeman: „Ez az, amit minden meccsen látni szeretnék”

Ronald Koeman értékelte a csapat teljesítményét a Dinamo Kijev felett aratott győzelmet követően. A holland tréner több váratlant is húzott a kezdő tizenegy megadása során, amelyek helyes döntésnek bizonyultak. A Barça négy gólos győzelmével biztosította helyét a Bajnok Ligája nyolcaddöntőjében.

Mérkőzés

„Teljesítettük a kitűzött célt, sikerült biztosítanunk a helyünket a legjobb 16 között. A meccsképe pozitív volt, a játékosok mindent beleadtak. Az első félidőben ugyan nem sikerült gólt szerezni, de a másodikban már domináltuk a játékot, jól játszottunk. Ennek eredménye az, hogy a végén győzelmet ünnepelhetünk. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, sokat dolgoztak, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Ez az, amit minden meccsen látni szeretnék. Minden játékos éhes volt a sikerre. A fiatalok és mindenki tett a jó összképért és az eredmény is jól alakult.”

Fejlődés

„Úgy gondolom, hogy taktikai szempontból jobb munkát végeztünk, mint az előző Dinamo elleni összecsapáson. A középpályán jók voltunk. Koncentráltan játszottunk és irányítottuk a mérkőzést egészen a lefújás pillanatáig.”

Pihenő

„A rotációnak hála pihenhetnek egyes játékosok, mások pedig ezáltal jutnak lehetőséghez. Megérdemlik.”

Griezmann

„Egyike azon játékosoknak, akik sok időt töltöttek a pályán és emiatt nem volt a kezdő tizenegy tagja. Ráadásul a válogatottban is számítottak rá. Fizikálisan még nem volt teljesen rendben, ezért játszott csak fél órát.  A kezdetek óta keményen dolgozik. Élénk játékos, aki mindig a legjobbját nyújtja a csapatért és a klubért is. Kár, hogy a gólszerzéssel nincs szerencséje. Ezen csak úgy lehet változtatni, ha még keményebben dolgozik és tovább próbálkozik. Mint ahogy ma is tette.”

Mingueza

„A fejlődése szempontjából fontos lesz a folytonosság. Ma bizonyított, de még sokat kell dolgoznia. Öt-hat hétig edzett velünk, jó benyomást keltett bennünk. Megmutatta, hogy számíthatunk rá középhátvédként. Valószínű, hogy vasárnap újra ő lesz az egyik belső védő. Ő egy fiatal játékos, aki hosszú évek óta van a Barça kötelékében van. Ismeri a csapat játékát, de még fejlődnie kell. A játéka nagyon jó benyomást tett és ez fontos a számunkra.”

A meccs

„A csapat éhes volt a sikerre. Négy gólt szereztünk úgy, hogy közben fontos játékosok pihenhettek. A fiatalok megérdemelték ezeket a perceket, hozták a sikert. Az összes játékos teljesítménye kiemelendő.”

Rotáció

„Néha a mérkőzések jobban alakulnak egyesek számára. A különbség oka lehet, ha az egyik játékos nem elég friss. Jól tettük, hogy pihenőt adtunk néhány játékosnak és hogy más játékosoknak javítottunk a fizikális felkészültségén. A meccsképe jó volt, a csapat „harapott” a presszing során. A pálya középen erősebbek voltunk.”

***