Koeman: „Griezmann? Valdano jöjjön és nézze meg minden héten”

A Barcelona megnyerte az ötödik csoportmeccsét is a Bajnokok Ligája ‘G’ jelű csoportjában, amivel továbbra is a kvartett első helyén áll. A mérkőzést követően Ronald Koemant kérdezték Dembéléről, a Real Madridről és Griezmannról is, akit nem csak dicsért, hanem viccesen utalt is a korábbi Real Madrid játékos, Jorge Valdano által készített interjújáraA holland tréner szavai a görgetést követően olvashatóak. 

Mérkőzés

„Kiváló első félidőnk volt, remek futballal. Lehetőségeket teremtettünk, nagyszerű gólokat szereztünk, megadtuk a játék ritmusát… Jó első félidő volt, nagyon boldog vagyok. Remélem, hogy a bajnokságban is ilyen teljesítménnyel folytatjuk majd.”

Öt győzelem

„Az elsődleges cél a továbbjutás volt, de szerettünk volna nyerni, hogy elsők maradjunk. 18 pontot akarunk szerezni, de most a Cádiz elleni mérkőzéssel kell foglalkoznunk.”

Csapat

„Az első meccseket leszámítva a csapat eredményes volt. Négy-öt alkalommal szereztünk három gólt az első félidőben.”

16 gól

„Minden meccset, minden trófeát meg akarunk nyerni. A Bajnokok Ligájában megmutattuk, hogy mennyire akarjuk a sikert.”

Keret

„Erős keretünk van, ezért tudtunk néhány játékost pihentetni. Aki lehetőséget kap, az megmutatja, hogy itt van a helye.”

Griezmann formája

Jorge Valdanonak minden héten el kellene jönnie [interjút készíteni vele – a szerk.] Jó teljesítménynek az önbizalom az alapja. Mindig teljes erődobással dolgozott, hogy javítson a játékán és a csapat hasznára tudjon lenni. Most bemennek a lövései. Tisztában van a képességeivel. Remélem, hogy továbbra is ilyen teljesítményre lesz képes.”

Csapat

„Javítottunk a dolgokon, különösen a labdával vagyunk hatékonyabbak. Nagy a verseny a támadósorban, nem csak három játékosra számíthatunk. Hátul még fejlődnünk kell, mert ne felejtsük el, hogy az Osasuna-nak is volt lehetősége gólszerzésre. Védekezésben is képesek vagyunk a fejlődésre, jó irányba haladunk.”

Dembélé

„Jó játékos kiváló képességekkel. Nagyon gyors, mindkét lábát hatékonyan használja. A legfontosabb az, hogy fizikálisan is jó állapotban és megfelelően dolgozik. Nehéz döntések elé állítanak azzal a támadószekció összeállítása során, amikor ilyen nagyszerű teljesítménnyel rukkolnak elő, mint ő.”

Real Madriddal szembeni lemaradás

„Nem szabad ezzel foglalkoznunk. Nem a mi problémánk, ha éppen nem jól alakulnak náluk a dolgok.”

Egyéniségek

„Nem szeretnék kiemelni senkit sem, egyénekről beszélni. Mindenki megtett mindent és jó eredményt értünk el.”

***