Rivaldo: „Laportának abba kell hagynia a Madrid provokálását és az ötleteire koncentrálnia”

A Barcelona legendája és a Betfair nagykövete, Rivaldo határozottan bírálta Joan Laporta kampányát és azt a választási kampányfogást, hogy óriási plakátot helyezett el egy Santiago Bernabéu közelében lévő épületre. Rivaldo számára Laporta gesztusa felesleges provokáció. A brazil emellett szót ejtett még Pedri és Coutinho helyzetéről is.

Laporta 

„Amit tennie kellene az az, hogy jobban összpontosítson a saját ötleteire és projektjeire, mielőtt elkezdené törni a fejét, a riválisai gondolatairól. A Real Madrid és Madrid városának provokálása ezzel a lépéssel számomra nem tűnik jó ötletnek. Nem értek egyet a kampányával, mert nem így kéne cselekednie a Barcelonával első elnöki szakaszában elért nagy sikere után. Ezen intézkedések megtétele nélkül is érdemes lenne a közönségnek emlékeznie rá, a katalánok rajongói nem felejtették el.”

A Barcelona teljesítménye a szezonra nézve

„A csapat rendben van, mert most a győzelmekkel feljöttek a bajnoki tabella élmezőnyébe és még mindig sok meccs van hátra ebből az idényből. De ez egy megújult együttes, amely még nincsen készen. Bármilyen olyan dolog, amely nyomást fog rájuk gyakorolni, nem fog jót tenni számukra.”

„Éppen emiatt azt gondolom, hogy kell egy változás a felfogásukban. Szerintem sokat segíthetne, ha a játékosok csak a következő mérkőzésre próbálnának meg koncentrálni, illetve ha egy adott találkozó után nem vonnának le messzire menő következtetéseket. Az Atlético Madrid ez alapján játszik, és ezt Simeone már többször is elmondta. A Barcelonának ez akár a javára is válhatna.”

Messi az utolsó éveiben középpályásként?

„Messi fantasztikus középpályás lenne, és ez még jót is tenne neki, mert meghosszabbíthatná a karrierjét anélkül, hogy nagy áldozatokat kellene meghoznia, legyen akár a Barcelona, ​​vagy esetleg egy másik klub játékosa. Bár természetesen … Messi szeret lenni elöl lenni, a kapu közelében, ezért nem gondolom, hogy el fogja fogadni ezt a szerepet. Egy ilyen helyzetben a játékos véleményének nagy súlya van”

Pedri nagyszerű teljesítménye

„Attól a pillanattól kezdve, amikor először megláttam, egyértelmű volt számomra. Nagyon tehetséges és remek képességekkel rendelkezik, nagyszerű, erős személyiséget mutat a pályán. Nagyon rövid idő alatt a Barcelona egyik legmeghatározóbb játékosa lett. De hangsúlyozom, hogy ne gyakoroljunk rá túl nagy nyomást. Teret kell neki hagyni a fejlődésének érdekében, mert csak így lehet fokozatosan fejlődni az ő korában.”

Coutinhót Pedri az elmúlt meccseken kiszorította a kezdőből

„Amit Pedri esete alapján Coutinho megtanulhat az az, hogy minden egyes találkozón merészebbnek kell lennie, és ki kell próbálnia új dolgokat, olyanokat is, amelyek esetleg a korábbiakban nem voltak jellemzőek rá. Amennyiben ez nem történik meg, akkor könnyen elképzelhető az a forgatókönyv, hogy el fogja veszíteni a rendszeres helyét a kezdőcsapatban, egy olyan csapatnál, ahol nagyon nagy a versenyhelyzet minden egyes poszton, és ahol rengeteg ígéretes játékos szerepel.”

Ugyanakkor bizakodó, hogy Coutinho helyzete megváltozhat a jövőben

„Néha elfelejtjük, hogy Coutinho még mindig fontos szerepet tölt be a brazil válogatottnál, ezt a tényt pedig nagyon kevesen mondhatják el magukról. Liverpoolban nagyszerű teljesítményt nyújtott, a Bayern München színeiben pedig a Bajnokok Ligája megnyerésében is nagy mértékben hozzájárult. Úgy gondolom, hogy előbb vagy utóbb reagálni fog a jelenlegi helyzetére, nem fogja annyiban hagyni a dolgokat és meg fog felelni az elvárásoknak.”

***