Laporta: „A meccs első félidejét lejátszottuk, de nem dőlt még el semmi”

A legtöbb ajánlást a pártoló tagoktól Joan Laporta gyűjtötte be a januári elnökválasztáson való induláshoz, 10257-et, azaz többet, mint a három másik jelölt együttvéve. Ezzel jelentős előnyben lehet a többiekhez képest, de ahogy nyilatkozta, még nincs eldőlve semmi.

Négyen maradtak harcban az elnöki székért: Laporta, Font, Freixa, Rousaud

Joan Laporta 2003 és 2010 között volt már a klub elnöke, ráadásul a klub történelmének legsikeresebb időszakának kezdete fűződik a nevéhez, ezt pedig a jelek szerint a sociók is értékelik, hiszen több mint tízezer aláírást gyűjtött össze, ami messze több lett, mint a többi elnökségre pályázóé.

„Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített nekünk. A kampánycsapatunk nagyon jól dolgozott, hálás vagyok az önkénteseknek is. Csak a köszönet és büszkeség szavait tudom mondani, hogy ennyi sociót tudtak mozgósítani. Az meccs első félidejét lejátszottuk, arra koncentráltunk, hogy a maximális számú aláírást megszerezzük és nem arra figyelünk, hogy ezzel esélyesek vagyunk-e vagy sem. Győztes hangulattal megyünk tovább és rengeteg szavazattá akarjuk ezt fordítani majd. Ez a meccs második félidején is fog múlni, ami a kampány lesz. Remélem lesz alkalmam vitázni a többi jelölttel.”

Ez volt Laporta rövid kommentárja hétfő este, valamint elmondta azt is, nem hiszi, hogy elhalasztanák a koronavírus miatt a választást, mert megtették a megfelelő intézkedéseket a biztonságos lebonyolítás érdekében, valamint üzent a szavazóknak is: „Nekem kell elnöknek lennem, hogy visszatérjen az boldogság Barcelonába.”

Veszélybe került az elnökválasztás megtartása január 24-én

***

Kabát, melegítő, pulcsi – és még rengeteg minden, nektek Barçásoknak! Nézz be a Shopba!