Koeman: „Ez a helyes út”

A holland edző nyilatkozata a Betis elleni mérkőzést követően

Ronald Koeman elégedetten nyilatkozott a vasárnap esti, Betis elleni meccset követően. Elmondta, hogy az első félidő hagyott kívánni valót maga után, viszont boldog, hogy fordítani tudott csapata, és kiemelte Trincao teljesítményét is, aki győztes gólt szerzett — nem is akármilyet.

Más tervre volt szükség

,,Fejben meglehetnek a dolgok a meccsre vonatkozóan, de a mérkőzésen történtek ezt megváltoztathatják.”

Araújo

,,Várnunk kell, holnap tudunk csak mondani valamit. Támogatom, hogy legyen egy jobb- és egy ballábas belső védő a jobb labdabirtoklás érdekében. Ezért cseréltem be Frenkiet is.”

Messi csereként állt be

,,Tegnap beszéltem Leóval, hogy adok neki egy kis pihenőt, és ha szükség lesz rá, akkor becserélem. Bejött és megváltoztatta a meccset. Nagyon sokat tesz hozzá a játékhoz.”

Felforgatta a kezdőt

,,Ez különösen a játékosok fizikai állapotára való tekintettel történt. Eddig 11 meccsünk volt, ebből 10 idegenben, késő este. A kupa a legrövidebb útja annak, hogy nyerjünk egy trófeát, de a Sevilla egy nagyszerű csapat. Meg kell őriznünk a játékosaink egészségét a további sérülések elkerülése érdekében.”

Egymás után 9 győzelem idegenben

,,Az eredmények segítettek abban, hogy legyen hitünk. Nagyon sokat tett azért a csapat mentálisan, hogy megnyerje ezt a meccset. Ez a helyes út.”

Trincao

,,Még fiatal, alkalmazkodnia kell a Barcelona szintjéhez. Adunk neki lehetőséget, az előző mérkőzéseken nem volt szerencséje, kihagyta a helyzeteit. A mai nap számára és számunkra is meghatározó volt.”

Messi

,,A Barça Messivel egy jobb csapat. Nagyon hatékony, az évek alatt már sokszor bizonyította, hogy létfontosságú játékosa ennek a csapatnak.”

Rotálja a csapatot

,,Pihentettük azokat a játékosainkat, akik mögött nagyon sok játékperc és mérkőzés van. Araújo sérülése megnehezíti a dolgunkat. Ki kell emelni a csapat mentalitását, egy nehéz meccsen nyertünk, és azért nyertünk mert volt karakterünk és minőség a játékunkban.”

Nem volt elégedett az elején

,,Az első félidő nem tetszett. Szükség volt arra, hogy feltörjük az ellenfél védekezését, amikor nálunk van a labda. Amikor elveszítettük a labdát, későn reagáltunk. Az első félidőben nem láttam a szikrát a csapatban.”

Puig és Pjanic

,,Riqui és Pjanic jól végezte a dolgát. Nem panaszkodom miattuk.”

De Jong, mint belső védő

,,Jobban szeretem, ha van egy jobb- és egy ballábas védőpáros. Destnek voltak fájdalmai, nem állt készen a meccsre, ezért Frenkie mellett döntöttünk.”

Beszélt a Kupáról is

,,A Kupa egy olyan trófea, amelynek a megszerzéséért már az elődöntőben vagyunk. Ez a legrövidebb útja annak, hogy nyerjünk valamit. Fontos, de mi a Barça vagyunk, minden meccset meg kell nyernünk. Meg kell mutatnunk a mentalitásunkat mindenhol, legyen az bármilyen mérkőzésen, bármilyen versenysorozatban.”

Trincao győztes gólt szerzett

,,Nagyon örülök Trincao góljának. Jó munkát végez, és ez fontos neki.”

Most a második termék 50% kedvezménnyel