Alba: „Rajtunk múlik, hogy képesek leszünk-e harcolni a Ligáért”

A Barcelona balhátvédje megszerezte idei második bajnoki találalát

Jordi Alba góllal járult hozzá az Elche elleni 3-0-s győzelemhez, ezzel megszerezte a második találatát a Liga idei szezonjában. A katalán balbekk elmondása szerint csak rajtuk múlik, hogy összejön-e idén a bajnoki cím. 

A Cádiz elleni verség után győzelem

,,Mentális szinten ez sokat segít nekünk, igaz, az előző mérkőzésen elért döntetlen csapásként érte az egész csapatot. Ha nem vagyunk százszázalékosak, nehéz nyerni. Az legutóbbi meccsünkön nehezen ment, és a most első félidőben is. De a második félidőben úgy gondolom, hogy jobbak voltunk, és jöttek a gólok is.”

A második félidőben minden összejött

,,Az első gól nagyobb biztonságot adott nekünk, és több területünk lett, előtte nem nagyon volt. Amikor volt, azt megpróbáltuk kihasználni. Leo gólja megnyugtatott minket. Örülök, hogy nyertünk, nehéz meccs volt, folyamatosan fejlődnünk kell és meg kell nyernünk a meccseinket.”

Koeman üzent a ,,veteránoknak”

,,Azoknak a játékosoknak, akikkel hosszabb ideje együtt vagyunk, meg kell próbálnunk kényelmesebbé tenni a fiatalok helyzetét. Azt gondolom, hogy a játékkedvvel senkinél nincs baj soha. A csapatok közötti szintek nagyon kiegyenlítetté váltak az elmúlt évekhez képest a Ligában, ezt el kell fogadnunk. Ezek nehéz pillanatok, de egységesebbnek kell lennünk, mint valaha.”

Van-e esély a Ligára?

,,Ez a Liga. A kívülállók egyik héten így gondolják, másik héten úgy gondolják. Tudjuk, hogy rajtunk múlik, hogy képesek leszünk-e harcolni. Bármelyik csapat hibázhat ugyanúgy, ahogy mi is.”

Alba és a csapat teljesítményét pedig ezen a linken tudjátok értékelni.