Koeman: „Tökéletes születésnapi ajándékot kaptam a csapattól”

A La Liga 28. fordulójában a Real Sociedad volt a Barcelona ellenfele, ahol folytatta remek idei sorozatát: a katalán együttes 6-1 arányban nyert idegenben a mumusnak számító Estadio Anoetában. A megszerzett három pont mellett a nagy különbségű győzelemnek is örülhetett az 58. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Ronald Koeman, aki így egy igazán különleges ajándékot kapott a csapattól.

A mérkőzés

„Remekül játszottunk. Nehezen tudtuk megszerezni az első gólt, 0-2 után viszont egyre jobban domináltuk a mérkőzést, a kapu előtt pedig hatékonyak voltunk.”

Hatékonyság

„Ez fontos, hogy pontosak legyünk. Kintebb jöttek, mi pedig kihasználtuk az adódó lehetőségeinket.”

Pozitívum

„Az üzenet: nagyszerű eredményt értünk el. Jeleztük, hogy mindenért harcban vagyunk.”

Atlético

„Minden mérkőzés nehéz, nekünk és nekik is. Ráadásul a Real Madrid is közel van. Az utolsó pillanatig izgalmas lesz a bajnokság.”

Dinamika

„Fontos, hogy a csapat továbbra is a jó úton haladjon előre. A csapat magabiztos, fizikálisan erős és folyamatosan fejlődünk, de minden mérkőzés nehéz.”

Jelenleg a Barça a jegjobb

„Nem tudom, de az utóbbi időben valóban sokat fejlődtünk. Nem vesztettük sok mérkőzést, de még mindig le vagyunk maradva az Atléticotól és ők is fejlődtek közben. Folytatnunk kell a munkát és küzdeni a végsőkig.”

Válogatott szünet

„Remélhetőleg mindenki probléma nélkül tér majd vissza hozzánk. Nagyszerű ajándékoat kaptam a csapattól születésnapomra, de mellettem Alba és Griezmann is örülhettek ennek a születésnapi ajándéknak.”

Ha nincs vereség, meglesz a bajnoki cím

„Nem hinném, hogy nem lesz még vesztes mérkőzésünk. Nagyon nehéz meccsek várnak még ránk. A legjobb, amit tehetünk, hogy ezen az úton haladunk tovább. Koncentráltan kell játszanunk. A mai győzelem fontos lehet még a bajnoki cím megszerzésében.”

Formáció és a védelem

„Változtattunk a felálláson, amitől jobban játszunk és a védekezésünkön is segített, de ennek megvan a kockázata is. A mai csak egy meccs volt a sok közül és voltak olyan hibáink, amelyek gólt eredményezhettek volna. Így letámadni kockázatos. Néha veszélyes helyzet alakul ki, de a csapat magabiztosan reagált ma az ilyen szituációkra.”

Legjobb időszak

„Igen, a kezdet nehéz volt, de fejlődtünk. A csapatnak időre volt szüksége volt, hogy megismerje az edzőt, a stábot. Néha hibáztunk védekezésben, néha nem voltunk hatékonyak elől…”

A mérkőzés jelentősége

„Tudjuk, hogy a Real Sociedad egy erős csapat. Vannak a keretben náluk néhányan a LaLiga legjobbai közül, de mi fantasztikusak voltunk. Ha valaki legyőzi őket és teszi mindezt egy 1-6-os mérkőzésen, az azt jelenti, hogy az a csapat nagyon jó munkát végzett.”

***