Mingueza: „Ha a Barçában játszol, azt nem ajándékba kapod”

Reméli, hogy Koeman marad a klub vezetőedzője

A Barcelona fiatal középhátvédje, Óscar Mingueza egy madridi rádió, a Cadena SER egyik műsorában nyilatkozott már a spanyol U-21-es válogatott összetartásából, ahol beszélt Ronald Koeman és a szakmai stáb munkájáról és arról is, hogy még hosszú évekig szeretne a klub játékosa lenni.

A szerződése nyáron lejár

„Nem beszéltünk még a jövőmről, mert nem volt klubvezetés, aki ezt megtehette volna, de nem aggódom emiatt, mert a szezonból még sok idő van hátra. Sok évig szeretnék maradni a Barçában. Ha valaki a nyáron azt mondja nekem, hogy ott leszek, ahol most vagyok, akkor nevettem volna.”

Elégedettek Koeman és a szakmai stáb munkájával

„Jó döntéseket hozott a változtatásokkal. A csapat fejlődött, kellett egy kis idő ehhez az elején, de a projekt alapvetően nagyszerű. A játékosok minden szempontból maximálisan részt vesznek részt mind a munkában, mind egy jó csapat kialakításában.”

„Nagyon örülök mindennek, amit nekem adott és remélem, hogy a klub vezetőedzője marad Koeman. A Barça a világ legjobb csapata, és a legjobb játékosokat akarják. A versenyhelyzet jó, és az, hogy a csapat játékosa vagy nem garancia arra, hogy játszani is fogsz. Ha lehetőséget kapsz, akkor az nem azért van, mert ezt ajándékba kaptad, hanem azért, mert te vagy az egyik legjobb és megérdemled. Örülök, hogy versenyhelyzet van a posztokon, és hogy a legjobb játékosok csatlakozhatnak a klubhoz”.

Eric García esetleges érkezése

„Figyelemmel kísértem, hogyan nőtt fel a Barcelonánál és ő egy nagyszerű középhátvéd. Végülis a Barcelonának mindig a legjobbakra van szüksége, és mindig szívesen látják őket. Lenglet számomra egy nagyon komplett középhátvédnek tűnik, nagyon szeretem a játékfelfogását és azt is, ahogyan védekezik. Nagyon figyelek arra, hogy hogyan ad előre labdákat. Piqué az első számú példakép a számomra, amióta a Barça játékosa vagyok. „

A Barça hátránya négy pont az Atlético Madriddal szemben

„A sorsunk nem a mi kezünkben van, nincsen ráhatásunk a dolgokra, de megpróbáljuk megszerezni az összes lehetséges pontot, nyomást gyakorolva rájuk. Lesz még egy találkozónk is ellenük, ahol versenyben kell lennünk velük.”

Messi

„Ha a helyében lennék, itt maradnék. Senki, aki szereti a klubot, nem panaszkodhat arra, amit adott nekünk. Remélem, még több évig élvezhetem a játékát. Saját magára kell gondolnia, és ez alapján döntenie. Amióta megérkeztem, nem számítottam rá, hogy ilyen jó kapcsolatban leszek vele. Leo sokat segített nekem. Olyan játékosok, csapat vagyunk, akik nagyon egységesek. Akkor kapom meg a lehetőséget, amikor kell, de azzal a szándékkal, hogy segítsenek.”

A PSG ellen Mbappé megállítása volt a feladata

„Az Mbappé elleni mérkőzés volt az egyik olyan találkozó, amely a legjobban tetszett, mert szembenézhettem a legjobb játékosokkal. Amikor lecseréltek, azon egy kicsit kiborultam, mert senki sem szereti, ha az első félidőben cserélik le. Aztán jött a mester, és elmagyarázta nekem, hogy ez a sárga lapom miatt volt, és, hogy ne aggódjak. Az edző ezt mondta nekem és ez sokat segített.”

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!