Pedri: „Amikor pályára lépek, próbálok nem gondolni arra, hogy Messi vagy Busquets mellett játszom”

A fiatal tehetség elmondta, hogy amikor a pályán van, akkor nem arra összpontosít, hogy kik veszik körül

Pedri a nyári érkezése óta a Barcelona egyik legmeghatározóbb játékosa lett, pedig a fiatalsága miatt nem nagyon számított arra senki, hogy rendszeresen a kezdőcsapatban találja majd magát. A 18 esztendős játékos a La Liga számára adott nyilatkozat során elmondta, hogy amikor pályára lép, akkor próbálja figyelmen kívül hagyni azt, hogy a Barcelona mezében szerepel és úgy játszik, ahogyan azt egy városi pályán tenné. Még arról is szót ejtett, hogy az előttünk álló El Clásico egy nagyon fontos találkozó lesz majd a bajnoki címért folytatott harc szempontjából.

„Gyermekként Barcelona szurkoló voltam és arról álmodoztam, amit ma csinálok. Próbálom figyelmen kívül hagyni az a tényt, hogy Messi vagy Busquets mellett játszom és azt gondolom, hogy egy városi pályán vagyok, megpróbálom jól érezni magamat, még akkor is, ha Messit ezelőtt csupán a televízión keresztül láttam. Azonban személyesen, edzésen vagy egy stadionból közelről figyelve őt olyan dolgokra képes, amely miatt egy másik világról származik.” – a fiatal tehetség azt is kiemelte, hogy az El Clásico rendkívül fontos lesz majd a szurkolók számára, és arról is szót ejtett, hogy gyerekként ő is nagy lelkedéssel figyelte az eseményeket ezeken a találkozókon.

„Most játékosként még nagyobb lelkesedéssel várom ezt a mérkőzést. Meg kell próbálnunk megszerezni a három pontot, ez egy nagyon fontos dolog lenne számunkra. Egy nagyon nehéz összecsapásnak nézünk elébe, de remek csapatunk van. Nagyon jól kell majd játszanunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el és megszerezzük a három pontot. Soha nem adtuk fel a bajnoki címért való küzdelmet, az utolsó pillanatokig harcolni fogunk a trófea megnyeréséért és a rendszeres három pontok begyűjtésével a szezon végén lehet esélyünk erre.”

Végül Ronald Koeman új, háromvédős rendszeréről is beszélt: „A felállás megváltoztatásával magasabban tudunk nyomást gyakorolni az ellenfélre és amikor az ellenfél térfelén van a labda, azt a Barcelona nagyon szereti. Próbálunk magasan letámadni, ami segít minket több meccset megnyerni.”

 

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát