Koeman: „A szezon sorsdöntő szakasza következik”

Ronald Koeman eltiltását tölti, emiatt nem ülhetett le a Barcelona kispadjára a Valencia elleni rangadó alkalmával. A két mérkőzésre szóló eltiltása felét ezzel letöltötte, amit a Granada elleni piros lap miatt róttak ki rá. A csapatnak a közösségi médián keresztül gratulált a mérkőzést követő reggelen.

A Barcelona hátrányból fordítva nyert a Valencia ellen, Messi kettő gólja mellettt Griezmann szerzett gólt a Mestallában. A 3-2-es katalán sikert követően a holland mester az alábbi posztban üzent a csapatnak:

„Nagyszerű hozzáállás és teljesítmény az 1-0-ás hátrányt követően. A szezon sorsdöntő szakasza következik!”

Ronald Koeman elismerte, hogy a szombati, Atlético Madrid elleni mérkőzés kulcsfontosságű lesz a bajnokság szempontjából. A Barça helyzete nem könnyű a Granada elleni vereséget követően, de ha a Barcelona képes lesz legyőzni az a listavezetőt, akkor Koeman szerint meg fogják tudni tartani a lépéselőnyüket Simeone csapatával szemben. Az Atlético 76, a Barcelona pedig 74 ponttal áll a tabella első és harmadik helyén.

A Barcelona keretéből négy játékos van egyetlen lapra az automatikus egy mérkőzésre szóló eltiltástól: Messi, De Jong, Griezmann és Mingueza. Sérülés miatt a Braithwaite, Coutinho és Ansu Fati pedig sérülés miatt nem állhat majd az edző rendelkezésére.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát