Busquets: „Korábban bennünk volt az a szikra, ami most nincs”

A Barcelona középpályásának nyilatkozata a Levante elleni döntetlent követően

Sergio Busquets a kedd esti, Levante elleni 3-3-as döntetlen után kijelentette, hogy elbukta a bajnokságot a Barcelona, és érthetően csalódott volt a végeredmény miatt. Elmondta ő is Koemanhoz hasonlóan, hogy olyan hibákat követtek el a védekezésben, amelyek azon túl, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy pontot szerezzen a Levante, könnyen elkerülhetőek lettek volna.

Csodára lenne szükség

,,Rossz érzésekkel távozunk, mert nehéz dolgunk volt, és ugyan nyomást akartunk gyakorolni a riválisainkra, de végül nem sikerült. Vezettünk, de ahogy a szezon korábbi szakaszában, most is könnyen gólt tudtak szerezni ellenünk. Megnehezítették a dolgunkat, és nekünk egy pont nem elég, mert így eldőlt, hogy nem nyerhetjük meg a bajnokságot.

A mérkőzésről

,,Jól kezdtünk, előnyben voltunk, de végül az történt, mint a végig a szezon során: néhány hiba könnyen gólhoz segítette az ellenfelet. A második félidőben pontatlanok voltunk, ők ugyanakkor jól támadtak le, szereztek labdákat és kihasználták a hibáinkat. Frenkie-nek és Pedrinek is voltak tiszta helyzetei, de nem lett belőlük gól. Nem volt jó második félidőnk.”

Koncentráció hiánya és védekezési hiba 

,,Kevés esélyünk van. A riválisoktól függ minden, de ez a mi hibánk, a mi rossz döntéseink és rossz koncentrációnk miatt. Nagyon könnyen szerzett gólokat az ellenfél. Jó formában voltunk a szezon utóbbi szakaszában, bennünk volt az a szikra, ami most nincs. Sok pontot elveszítettünk a Ligáért folytatott harcban. Matematikailag még nem veszítettünk, és ez a meccs is a szezon része volt, ahogy korábban is elmondtam.”

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát