Koeman: „Megértem, ha a második félidő után megkérdőjelezik a jövőmet”

A holland vezetőedző nyilatkozata a Levante elleni döntetlent követően

Ronald Koeman elemezte a kedd esti, Levante elleni 3-3-as döntetlent, amellyel gyakorlatilag eldőlt, hogy a Barça nem lesz idén a Liga bajnoka. Frusztráltan érzi magát, hogy a csapat kétszer is vezetett, mégse tudott nyerni, és elmondta azt is, hogy nagyon csalódott amiatt, hogy elveszítette a lendületet a Barcelona a második félidőre, illetve hogy komoly hibákat vétett a védelem.

A mérkőzésről

,,Jók voltunk az első félidőben, jó volt a játék ritmusa és intenzitása, és mi domináltunk. A második félidőben azonban sokszor veszélyes helyeken adtuk el a labdát, és csökkent az intenzitás is. Nagyon sokat hibáztunk védekezésben, nem voltunk elég figyelmesek. 2-2 után tudtunk reagálni, de utána hagytuk őket könnyen gólt szerezni. Három gólt kapni 45 perc alatt nem a Barcelona szintjére vall.”

Hibák a védekezésben

,,A meccsek 90 percig tartanak, és a második félidőben veszítettünk az intenzitásunkból. A támadóik veszélyt okoztak, mi pedig nem tudtuk őket jól levédekezni. Csalódott vagyok emiatt. Lehetetlen felfogni, hogy mi történt. Nagyon nehéz erre magyarázatot találni.”

Elszálltak a bajnoki esélyek

,,Az volt a cél, hogy megnyerjük mindhárom mérkőzést, és reméltük, hogy az ellenfeleink közül lesz, aki pontokat veszít, de erről most nagyon nehéz beszélni.”

Dembélé

,,Nagyon sok veszélyt okozott a maga oldalán. Védekezésben is jó munkát végzett. Szélen játszani inkább támadó feladat, ez látszott a második gólnál is: brutális volt a kontrája.”

Fáradtság

,,Nagyon nehéz a bajnokság, de bírni kell fizikálisan. Kisebb intenzitással játszottunk a második félidőben.”

Vállalja a felelősséget 

,,Edzőként felelős vagy. A félidőben arról beszéltünk, hogy javítanunk kell a védekezésen, és hogy nem engedhetünk az intenzitásból. Most le vagyok taglózva. Reménykedtünk. Vezettünk 2-0-ra, nem számítottunk döntetlenre.”

A maradása

“Az edzőket minidig megkérdőjelezik. De megértem azt is, hogy a második félidő után felmerülnek kérdések. Nagyon csalódottak vagyunk, és azt kérdezzük magunktól, hogy mi történt a második félidőben. Folytatni kell előre, és fel kell készülni a következő szezonra.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát