Eric García: „A visszatérésem? Úgy gondolom, jól döntöttem, ugyanakkor ez egy bátor lépés is”

A Manchester City fiatal középhátvédje, Eric García a ‘L’Esportiu’ című lapnak adott interjúban megerősítette, hogy hamarosan a Barcelonához fog majd szerződni.

A saját nevelésű védő esetleges visszatérése már a koronavírus járvány miatt meghosszabbított nyári átigazolási időszakban és télen is felmerült, de ekkor a klub nem túl jó gazdasági helyzetére való tekintettel vártak 2021 nyaráig, hogy lejárjon a szerződése, és ingyen érkezhessen. García beszélt arról is, hogy sokan Piqué-vel hasonlítják össze és szót ejtett Agüero lehetséges Barcelonába igazolásáról is.

A visszatéréséről

„Gondoltam a jövőmre, és úgy gondolom, hogy a legjobb döntést hoztam meg, ugyanakkor ez egy bátor lépés is. Meg vagyok róla győződve, hogy jól döntöttem.”

Sokan összehasonlítják Piqué-vel

„Nem tulajdonítok ennek nagy jelentőséget, mert különböző futballisták vagyunk, igaz? Gerard mindent elért, a világ egyik legjobb középhátvédje, nagyon elismert játékos, én pedig 20 éves vagyok és gyakorlatilag most kezdem a karrierem. Egy dolog van amiben hasonlítunk, mindketten Barcelonában kezdtünk el játszani, és Manchesterben éltünk, de nekem több szerencsém volt, ugyanis a jobb manchesteri együttesben szerepelhettem (nevet)”.

Agüero esetleges érkezése

„Túl idős lenne? El kell felejteni a korát. Kun 100 éves korában is fog gólokat szerezni, ő egy legenda, egy mítosz és nem utolsó sorban egy remek csapattárs.”

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát