Luis Enrique: „Xavi képes a feladatra, idő és türelem és jobb lesz a Barça.”

A Barça egykori mester, a jelenleg a spanyol válogatottat irányító Luis Enrique szerint a legfontosabb dolog most Barcelonában a türelem és az, hogy Xavi időt kapjon, mert ő a megfelelő ember a padra. Valamint elmondta azt is, a játékosok elvesztett önbizalmát nem lehet egy pillanat alatt visszahozni.

Luis Enrique a helyszínen nézte meg vasárnap este a madridi derbit, amit a Real 2-0-ra nyert az Atletico ellen, még tovább növelve előnyét a városi rivális és nyilván a Barcelona előtt is – a spanyol mestert ott kérdezték a Barcelona jelenlegi helyzetéről.

„Nagyon könnyű a dolog, meg kell adni a bizalmat Xavinak, hiszen mindannyian látjuk, hogy képes a feladatra.”

„Én látok javulást a csapaton, de lehet, hogy nem azt, amit a szurkolók is várnának. De ehhez idő kell, meg kell adni nekik a bizalmat és a nyugalmat és ez látszódni fog. Még keresi a fegyvereit és a potenciálját a csapatnak. Ebben a helyzetben, a legfőbb dolog a bizalom. Xavi egy olyan csapatot vett át, ahol a játékosoknak nagyon alig van önbizalmuk  az elmúlt időszak miatt. És az önbizalom nem jön vissza egy kis tabletta bevételével, időt és bizalmat kell szavazni neki, és látni lehet majd egy Barçát, amelyik jobban tud játszani.”