Javier Saviola: „A Barcelona egy szinten volt a Real Madriddal a Szuperkupában”

A Barcelona és a Real Madrid egykori argentin csatára a Cadena COPE csatornának nyilatkozott a napokban és több, a katalán csapatnál aktuális témában is elmondta a véleményét, többek között arról, hogy a Barcelona szerinte egyre jobb csapatként, valamint arról is, hogy minél gyorsabban túlteszi magát a csapat Messi távozásán, annál előbb lesz eredményes.

Juan Carlos Unzué gyógyíthatatlan ALS betegségben szenved

Saviola még vasárnap a Barça legendák csapatában játszott a Girona egykori játékosai ellen egy jótékonysági meccsen, amin az ALS betegségben szenvedők számára gyűjtöttek pénzt – ezzel a betegséggel harcol Juan Carlos Unzué is, a Barcelona egykori edzője, Luis Enrique másodedzője. A meccsen Saviolán kívül pályára lépett többek között Rafa Márquez, Luis Garcia, Mendiata, Amor vagy a B csapat mestere, Sergi Barjuán.

A Szuperkupa meccs a Real Madrid ellen

„A Barça egyre közelebb és közelebb kerül a Real Madridhoz, ez az érzése mindannyiunknak. A legfontosabb dolog, amikor nem éred el a célod és nem nyersz az, hogy megmutasd, a csapat előrébb tud lépni és felveszi a versenyt a legjobbakkal. Fontos ez a fiúk számára, akik tapasztalatot szereznek és azoknak a játékosoknak a számára is, akik még alkalmazkodnak a klubhoz. A legfontosabb dolog a meccs kapcsán az volt, hogy a Barça egyenlő félként küzdött a Real ellen és látjuk a változásokat a csapatban Xavi irányítása alatt.”

Türelmesnek kell lenni Xavival és a csapattal szemben

„Az szeretném, hogy jól menjenek Xavi dolgai, de türelmesnek kell lenni, mert rengeteg új és nagyon fiatal játékossal találta szemben magát egy olyan csapatban, amin még sokat kell csiszolnia. Az ő bölcsességével, biztosan jól fogja csinálni.”

Julián Álvarez, a River Plate fiatal sztárjának Barcelonába vagy Európába igazolásának esélyei

„Ő a River és a dél-amerikai foci egyik csillaga. Nagyon meggyőző szinten játszott, amivel bekerült az argentin válogatottba is. Nagyon fiatal játékos, de hatalmas lépéseket tesz előre, és most mi is várjuk a következőt, hogy egy nagy európai csapathoz jöjjön és magával hozza azt a teljesítményt, amit Dél-Amerikában nyújtott, még ha ez nem is lesz könnyű.”

Messi távozása

„Leo óriási nyomot hagyott maga után, mint a történelem legjobb játékosa. Nehéz dolog ez, nem csak a Barçánál, de a világ futballjában is. Nehéz beilleszkedni a spanyol bajnokság után, főleg úgy, amekkora nyomot hagyott, ezt nehéz lezárni. A Barçának mindent meg kell tennie azért, hogy Messi minél kevésbé hiányozzon. Minél előbb elfelejtik Leót, annál jobb. Én a Monacóban játszottam, nagyon fizikális a foci a francia bajnokságban, ami nem könnyű. Leo, ahogy a Barça is, abban a folyamatban van, hogy megtalálja a formáját és a csapatot, ami győztessé teszi őt.”

Unzué és a jótékonysági meccs

„Unzué a példája egy őszinte embernek, aki harcol és annyira tudatos, rengeteg ötlettel, hogyan lehet minél láthatóvá tenni ezt az ügyet, mi pedig az elsők vagyunk, akik ki akarjuk fejezni a szolidaritásunkat vele. Nagyon szép volt itt Gironában lenni, nagyon érzelmes. Olyan dolgok ezek, amik nyomot hagynak benned és amitől úgy érzed, két lábbal állsz a földön.”

***