Coutinho: „Nem bántam meg, hogy a Barçához igazoltam, ez volt az egyik álmom”

Philippe Coutinho, akit a Barça a téli átigazolási időszakban kölcsönadott az Aston Villának, az ESPN-nek adott interjút a napokban, amelyben elégedettségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a birminghami klubnál újra megtalálta a számításait, de semmiképpen sem kritizálja a Barcelonában töltött éveit.

A brazil középpályásnak egyébként 2023 nyarán jár majd le a szerződése Barcelonában. Annak ellenére, hogy Barça-játékosként soha nem érte el azt a szintet, amit szeretett volna, nem bánta meg, hogy 2018 januárjában aláírt a Barçához, és elhagyta a Liverpoolt, ahol nagyon otthonosan érezte magát: „Nem bántam meg. Az élet bizonyos pillanataiban döntéseket kell hoznod, és az egyik nagy álmom az volt, hogy a Barçában játszhassak. Abban a pillanatban hoztam meg a döntést, de mindig nagy szeretettel, tisztelettel és hálával tartozok a Liverpoolnak az ottani barátok miatt. Abban a pillanatban azonban döntenem kellett, és nem bántam meg” – mondta Coutinho, akinek a szerződtetése 120+40 millió euróba került a katalánoknak. A 2019/20-as szezont kölcsönben a Bayern Münchennél töltötte, ahol Bajnokok Ligáját, Bundesligát és Német Kupát nyert.

Négy évvel később visszatért Angliába, Coutinho az Aston Villánál egy teljesen más játékosnak tűnik pozitív értelemben, ahol eddig hét meccsen három gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott. „Nagyon boldog vagyok. Az volt a vágyam, hogy visszatérjek, és Angliában, a Premier League-ben játszhassak. Megkaptam ezt a lehetőséget, és nagyon boldog vagyok. Ezt reméltem. Minden nap keményen dolgozom, hogy jól játsszak és remek eredményeket érjek el a klubnak, ahol játszom. Nagyon szerettem volna visszatérni a Premier League-be, és egy nagyszerű klubnál vagyok, amely nagyon boldoggá tesz” – mondta.

Jelenlegi vezetőedzője, Steven Gerrard korábban az Anfielden öt éven keresztül (2013 januárjától 2018 januárjáig) volt a csapattársa, ez pedig egy kulcsfontosságú tényező volt az Aston Villához való igazolásakor: „Mindig is nagyon csodáltam őt. Számomra megtiszteltetés volt, hogy vele játszhattam. Edzőként, az ő tapasztalatával, remek az ő csapatában játszani, nagyon igényes, mindenre odafigyel. Nagy ambíciói vannak, örülök, hogy itt lehetek, és remélem, hogy megfelelek az elvárásainak, segítve a csapatot a kitűzött célok elérésében.”

***