Rafael Yuste: „Nem fogunk meggondolatlanul igazolni”

Az FC Barcelona alelnöke a Barça Academy rendezvényén nyilatkozott

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Barça Academy World Cup-ot és Rafa Yuste, a klub alelnöke a helyszínen válaszolt több, a klub jövőjével kapcsolatos kérdésre. A klub vezetője többek között elmondta, felelősen fognak gazdálkodni a rendelkezésre álló pénzekkel az igazolások esetén és örülne, ha Dembélé és Roberto maradnának a klubnál. 

A klub helyzete

„A klub nagyon nehéz gazdasági helyzetben van jelenleg. Nem tapsolhatjuk el az összes pénzünket egy játékosért, bárki is legyen az. Ahhoz, hogy biztonságos jövőképe legyen a klubnak gazdasági szempontból, kicsit összébb kell húznunk a nadrágszíjat. Nagyon kemény szituációban találtuk magunkat, nagyon rosszul érintett minket a fizetések helyzete. Óvatosnak kell lenni.”

Haalandról

„Nem fogunk meggondolatlanul igazolni. Nagyon rossz anyagi és gazdasági helyzetet hagytak ránk, nem fogjuk veszélybe sodorni a klubot. Nagyon alázatosan fogunk dolgozni azért, hogy újra a megfelelő gazdasági szinten legyünk. Próbáljuk visszahozni mindenekelőtt az álmokat, de nem fogunk semmilyen meggondolatlanságot elkövetni.”

Sergi Robertóról

„Kapcsolatban állunk Sergi Robertóval és az ügynökeivel. Ő saját nevelésünk és remélem, jó vége lesz az ügynek.”

Dembéléről

„Azt látom, hogy Ousmanne nagyon jól érzi magát az edzéseken, talán sose láttam korábban ilyennek. Szeretnénk, hogy itt folytassa, de nagyon hosszú út áll még előttünk a tárgyalásokat tekintve, meglátjuk, mi lesz a vége.”

Gaviról

„Nagyon elkötelezett a klub iránt, és apró lépésekkel eljuthatunk a vele és az ügynökével való egyezségig.  Nagy szerencsénk, hogy Mateu Alemany és Jordi Cruyff mindent megtesznek annak érdekében, hogy helyreállítsák a klub gazdasági működését. Sokat segít, hogy a játékosok szeretnének itt maradni és kötődnek a klub színeihez. Ebben a tekintetben Gavi az élen jár. Ez nagyon sokat nyom a latba. Így azon vagyunk, hogy megegyezzünk vele és az ügynökével.”

A saját nevelésű játékosok fontosságáról

„A klubvezetés álláspontja, hogy támaszkodjunk a saját nevelésű játékosokra, különben minden, amit csinálunk, értelmetlen. Az a vágyunk, hogy a jövőben legyen 11 olyan játékosunk, akik képviselhetik a klubot.”

***