Laporta: „Szégyellem, amit láttam”

A mérkőzést követően nyilatkozott a BarçaTV-nek

Joan Laporta is elmondta a véleményét csütörtök este az Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga-kiesést követően. Azonban nemcsak maga a mérkőzés volt csalódást keltő a klubelnök számára, hanem az is, hogy egyáltalán hogy jutott be 20-30 ezer vendégszurkoló a mérkőzésre, azoknak egy része pedig a hazai szektorokba.

Frankfurti drukkerek a katalánok között

,,Szégyen, ami történt, és ez nem ismétlődhet meg még egyszer. Vannak információink arról, hogy mi történt. Felháborító és szégyenteljes. Bizonyos helyzeteket nem tudunk elkerülni, viszont ezek már évek óta megengedettek, és mostantól szigorúbbak kell legyünk.”

Lehetséges intézkedések

,,Hadd ne részletezzem, mert a jegykiadó és a biztonsági részleggel közösen adjuk össze az információinkat. Nyilvánvalóan, amint feldolgoztuk ezeket az információkat, megmagyarázzuk őket, és intézkedni fogunk. Minden jel arra utal, hogy nemkívánatos helyzetetek alakultak ki. Culéként szégyellem, amit láttam. Sok vendégszurkolót láttam, és nagyon sajnálom, ami történt. Ma szégyenkezem… Ez most mindannyiunkkal megtörtént, és ez nem szokványos. Ez egy olyan helyzet, amelynek nem szabadna megtörténnie, és a jelenlegi körülmények miatt tanulmányozni fogjuk. Intézkedéseket fogunk hozni, és ez nem fog újra megtörténni. Később magyarázatot fogunk adni a történtekre, mert ez egy súlyos ügy.”

A kiesésről

,,Ha ez egy hiba, akkor tanulni fogunk belőle. Ez a vereség arra kell késztessen bennünket, hogy jobban higgyünk az elképzeléseinkben. Nem tudtunk nyerni, elbuktuk a továbbjutást, és ezt el kell fogadnunk. Mindannyian szomorúak és idegesek vagyunk, de tovább kell harcolnunk a bajnokságért.”