Xavi: „Dembélé megmutatta, mire képes”

A Barça edzője szerint nem ez volt a legjobb teljesítmény csapatától, de összességében elégedett az eddig látottakkal

A Barça szerda hajnalban a Juventus ellen játszott felkészülési meccset Dallasban. A 2-2-es döntetlennel véget ért találkozó után Xavi szerint nem a legjobb játékát hozta a csapat, de elégedett volt, és úgy érzi, jó úton járnak. Dembélével és Lewandowskival külön is foglalkozott, de dicsérte a Koeman által mellőzött Pjanicsot is.

Az edző szerint ezúttal valamivel gyengébbek voltak, mint az előző két meccsen, de ez leginkább a körülményeknek, a hőségnek és a pálya állapotának tudható be. Szerinte az első félidőben volt egy olyan időszak, amikor a Juve dominált, de a második félidő már jobban tetszett neki. Óvatosságra intett, és elmondta, hogy nem szabad túlzott jelentőséget tulajdonítani a Real elleni győzelemnek. „Ki mondta, hogy mi vagyunk a legjobb csapat Európában? Nincs bennünk eufória, érzelmileg kiegyensúlyozottnak kell maradnunk. Jó úton járunk, de nagyon alázatosnak kell lennünk, és keményen kell dolgoznunk továbbra is.”

Kiemelte Dembélé teljesítményét, a szélső parádés egyéni megmozdulásokból szerzett két góljával a katalánok legjobbja volt. „Megmutatta, mire képes, a játéka a jobbszélen jelentette a különbséget, még akkor is, ha egyszerre két védővel került szembe. Ő egy különleges játékos, sokat jelent nekünk a játéka, de kiegyensúlyozottabbnak kell lennie, és több gólt kell szereznie. A tavaly novemberi érkezésem óta egy boldog Dembélét láttam, és nekem mindig azt mondta, hogy része akar lenni a projektnek, ezért akartam annyira, hogy maradjon.”

Lewandowskiról is beszélt: „Sokat segít nekünk a munkával, amit elvégez, és a nyomással, amit a védelemre gyakorol. A gólok is jönni fognak, mivel a góllövés egész pályafutása során az erőssége volt. Különleges képességekkel rendelkezik, nagy hasznunkra lesz.”

Xavi dicsérte Pjanicsot, aki jól játszott, szerinte „a technikai tudása nagyon jó és jól lát a pályán”, őt mindenképp meg akarta nézni az amerikai túrán. Sergi Robertót nem sérülés miatt cserélte le, a helyére beálló Desttel is elégedett volt, róla azt mondta, hogy fontos része a jövőbeli projektnek.

Az előszezon eddigi szakaszát is értékelte, ismét elmondta, hogy a csapat jó úton jár. Mindenki izgatottan várja az új szezont, és összességében elégedett az eddig látottakkal, de hangsúlyozta, hogy felesleges messzemenő következtetéseket levonni az eddigiekből.