Roberto: „Minden évben változnak a kezezéssel kapcsolatos szabályok és senki nem tudja pontosan, mit vesznek ilyenkor figyelembe”

Roberto mellett Eric García is értékelt még

A Barcelona kedd este 1-0 arányú vereséget szenvedett az Intertől Milánóban, így nagyon nehéz helyzetbe került a továbbjutásért vívott harcban. A mérkőzés után Eric García és Sergi Roberto is hasonlóan értékelt, kiemelve az Inter védekezését és a játékvezető vitatott ítéleteit.

Eric a lefújás után, a pálya mellett, majd a vegyes zónában is megszólalt: „Az első félidőben elég jól kezdtünk, azt csináltuk, amit elterveztünk, jól forgattuk a labdát. Aztán a gól természetesen mindent megváltoztatott, ráadásul nagyon rosszkor kaptuk, azt hiszem, egy perccel a szünet előtt.”

Az Interről azt mondta, hogy jól védekeztek, minden egyes labdáért megharcoltak. Persze húzták is az időt, de ez része a futballnak, főleg, ha vezet egy csapat. „Nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, egy hét múlva lesz egy másik meccs, ott jobb hozzáállással kell játszanunk, de úgy érzem, jó esélyünk van a győzelemre.”

A catanaccio ellen nem volt megoldás – Inter-Barcelona 1-0

Elmondta még, hogy a második félidőben nem kaptak meg egy tizenegyest, illetve külön foglalkozott Pedri érvénytelenített góljával is, utalva arra, hogy minden szezon előtt részt vesznek egy tréningen, ahol az aktuális szabályváltozásokról beszélnek nekik. „A szezon előtt azt mondták, hogy azt nem fogják kezezés miatt szabálytalannak minősíteni, ha nem az a játékos ér kézzel a labdába, aki a gólt szerzi, és itt pont ez történt. Ansu nem szándékosan ért a labdába, mivel Onana pont előtte ért bele.”

Sergi Roberto szintén megemlítette a játékvezetőt és csapatát: „Elvettek egy gólt valami kezezés miatt, aztán nekünk nem adtak tizenegyest. Ugyanaz volt a két eset. Minden évben megváltoztatják a szabályt, aztán se ők, se mi nem tudjuk, miket veszünk pontosan figyelembe egy kezezésnél.”

Saját teljesítményüket illetően Roberto önkritikus volt. „Nem volt könnyű az öt védős rendszerük ellen. Többféle formációt is kipróbáltunk, hogy megbontsuk a védelmüket, de nem működött semmi.” A párharc fontosságáról azt mondta, tisztában vannak vele, hogy ha Milánóban, majd a Camp Nouban is nyernek, elérik fő céljukat, a továbbjutást. Már előre is tekintett, és biztos benne, hogy saját szurkolóik előtt képesek lesznek nyerni.