Nagelsmann: „Nagyon kellemetlen ellenfél vagyunk”

Julian Nagelsmann lett az első edző, aki 4 győzelmet is aratott a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában, ráadásul tett mindezt nagyon rövid időn belül, két szezon alatt. A történelmi tett, a szerda esti újabb fölényes győzelem után nyilván nagyon elégedetten nyilatkozott és bár nagyon nem akarta értékelni a Barcelona teljesítményét, az udvarias körök mellett mondott néhány érdekes gondolatot a csapatról.

Komoly energiákkal léptek pályára (35 perc alatt már 3 sárgát összeszedtek – a szerk.)

„Ahogy játszottunk, energiát ad nekünk, mert nagyon kellemetlen ellenfél voltunk. A Barcelona szerintem nem számított erre. De ez annak is az eredménye, hogy egy erős csapat ellen játszol idegenben, amelyik sokat keresi az 1-az-1 elleni játék lehetőségét.”

Hogy értékeli a 0-3-s győzelmet?

„Nagyon türelmesen játszottunk, mert tudtuk, hogy a Barcelona jól játszik. Védekezésben tökéletesek voltunk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy ne kapjunk gólt, ez volt a siker kulcsa. Elöl nagyon hatékonyak voltunk, emiatt összességében egy nagyszerű meccset játszottunk.”

A csapatok védekezése

„A Barcelona nagyon magasan védekezik, anélkül, hogy igazán nagy nyomást helyezne a labdára. Mi nagyon jól és szenvedélyesen védekeztünk. A csapat megmutatta, hogy agresszív és kellemetlen. Ha ez különböztet meg minket a Barcelonától, akkor ez fontos számunkra.”

Mi hiányzik a Barcelonából, hogy a BL-ben versenyképesebb legyen?

„Ezt az edző kollégámnak kellene feltenni, nem nekem.”

Úgy látja, hogy a Barcelonának nem volt meg a szerencséje sem?

„Elismerem, hogy Münchenben szerencsések voltunk, de erről nem igazán tudok többet mondani.”

A Barcelona

„Fejlődtek tavaly óta, támadásban már jól játszanak. Nagy jövő előtt állnak, már most csapatként játszanak, jól fognak szerepelni az Európa-ligában.”

Gondolja, hogy a Barcelonának intenzívebbnek kellene lennie?

„Nagyon agresszívan játszottunk. Nem gondolom, hogy hiányzik belőlük az intenzitás, ez volt a legnehezebb csoport a BL-ben.”

Mit jelent a Bayern számára, hogy első lett a csoportban?

„Alapvetően azt, hogy jobb sorsolást kaphatunk. De minden meccset meg akarunk nyerni.”

Mivel magyarázza a Barcelona vereségét?

„Nem vagyok a Barça edzője, kérdezzék erről Xavit.”

***