Laporta: „A Negreira-ügy? Szeretnék befolyásolni a csapat hangulatát, támogassuk a Barçát jobban, mint valaha”

A Barcelona elnöke válaszolt Tebas szavaira

Joan Laporta a közösségi média felületein keresztül válaszolt Javier Tebas szavaira, a Liga elnöke ugyanis egy nyilatkozat során elmondta, hogy nem hiszi, hogy a Barcelona játékvezetőket vásárolt volna és nem kérdőjelezte meg a csapat által elért sikereket abban az időszakban, de ragaszkodott hozzá, hogy ezt a helyzetet tisztázni kell. Laporta világossá akarta tenni, hogy a klub körül most van egy külső kampány, amelynek célja a csapat becsületének, hangulatának befolyásolása.

„Az a kampány, aminek az áldozatai vagyunk, nem véletlen, és az a célja, hogy rombolja a klub becsületét. Lesz időm elmagyarázni, hogy kik teszik ezt és miért. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy meg fogjuk védeni magunkat. És nem csak védeni fogjuk magunkat, hanem támadni is fogunk. De most arra kell koncentrálnunk, hogy bátorítsuk a játékosainkat, mert az első céljuk az, hogy ezzel befolyásolják a csapat hangulatát, nekünk pedig arra kell bátorítanunk az edzőinket és a játékosainkat, hogy megnyerjük a meccseket. Nem hiszem, hogy más szempontokra kellene koncentrálnunk, amelyek elterelik a játékosaink figyelmét. Szurkoljatok a csapatnak jobban, mint valaha. Szurkoljunk a Barcelonának, mert szeretjük a Barcelonát.”

Az elnök üzenete egy hónappal azután érkezett, hogy végtelen mennyiségű információ látott napvilágot a Barcelona által Enríquez Negreira számára történt kifizetésekről. A feljelentést az ügyészség már befogadta feldolgozásra, a LaLiga, a szövetség és a Real Madrid is csatlakozott az ügyhöz. Laporta szavainak előzménye az volt, hogy Tebas csütörtökön Barcelonában nyilatkozatot tett, amelyben arra kérte a katalán óriás elnökét, hogy magyarázza meg a helyzetet, és ne játssza az áldozat szerepét.

***