Gündogan: „Ha sikerül következetesen teljesítenünk, akkor messzire juthatunk a Bajnokok Ligájában”

"Felvehetjük a versenyt a világ legjobbjaival" - mondta

Gündogan kihasználta a válogatott szünetet, hogy számot vessen első hónapjairól a Barça játékosaként. A középpályás ismét tele volt dicsérettel a Barça DNS-ét illetően: „Gyerekkoromban imádtam a középpályát Busquetsszel, Xavival és Iniestával” – mondta a Barcelona hivatalos médiájának.

A német válogatott játékos egyébként megismételte, hogy nagyon jó éveket töltött a Manchester Citynél, de a Bajnokok Ligája megnyerése után itt az ideje, hogy új fejezetet kezdjen személyes életében: „Hét fantasztikus és sikeres évem volt ott. A tavalyi szezon volt a dicsőség” – mondta.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és nagyon élvezem. A legfontosabb dolog a szeretet és a vonzalom, amit a klub iránt éreztem. Egy bizonyos DNS jellemzi, a futball egy bizonyos módja, és itt van nekünk Xavi, aki úgy ismeri ezt a stílust, mint kevesen mások. Fiatalabb koromban mindig is csodáltam őt. Az pedig, hogy most ő edzősködik nálunk, egy remek dolog, ennél nem is lehetne jobb számomra.” – tette hozzá Gündogan.

A középpályás nem akar határt szabni a csapatnak. Biztosította, hogy nem tudja meghatározni, hol van a plafon: „Nagyon jó a játékunk, és a véleményem szerint felvehetjük a versenyt a világ legjobbjaival. Ha sikerül következetesen teljesítenünk, nem gondolva arra, hogy milyen eredményeket remélünk, hiszen a többi csapat is nagyon jó, akkor messzire juthatunk. Tarthatjuk a lépést a többi csapattal, de több időre és több mérkőzésre van szükségünk. Megvan bennünk a potenciál, hogy messzire jussunk a Bajnokok Ligájában.” – magyarázta.

***