Puyol: „Úgy gondolom, hogy Barcelonában bíznak Xaviban, nincs okuk kételkedni”

Az ex-kapitány értékeli a Barça jelenlegi helyzetét

Carles Puyol áttekintette a Barcelona aktuális ügyeit, és mindenekelőtt a Gavi sérülése okozta csalódottságot. A korábbi csapatkapitány azt tanácsolta neki, hogy legyen türelmes a felépülését és a visszatérését illetően.

Gavi sérülése

„A sérülések sajnos a futball és a sport részei. Ha jól láttam, akkor ez egy szerencsétlen lépés következménye volt. Nem kell senkivel sem vitatkozni. Innen szeretnék neki bátorítást küldeni, és azt javaslom neki, hogy legyen türelmes. Át fog esni egy műtéten és utána elkezdi a rehabilitációt. Azt tanácsolom neki, hogy legyen türelmes, legyen nyugodt. A sérülések a futball részei. Velem is megtörtént már, kellemetlenséget érzel, de folytatod. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó állapotban fog visszatérni. Még nagyon fiatal. Ebben a korban gyorsabban felépül az ember, de nem szabad kapkodni, az első hónapokban türelmesnek kell lenni… és ezt olyasvalaki mondja, akinek nem volt türelme, és ezért drágán megfizetett. Bíznod kell a szakértőkben. Akkor kell ismét pályára lépnie, amikor teljesen felépült. A legjobbakat kívánom neki.”

A versenynaptár

„Rengeteg mérkőzés van, nagy intenzitással, de sok ilyen szezonon vagyok túl, és nem volt mindig probléma. Ez így megy. Ez mindenkinek a saját ügye, de rengeteg technológia, teszt, elemzés van, és kiértékelik az állapotodat. De ne felejtsük el, hogy a sérülések a futball részei.”

Xavi

„Xavi ismeri a csapatot és az ifjúsági csapatot. Nem tudom, hogy a játékosok hogy vannak, nem vagyok ott napi szinten, de Xavi nagyon jól fogja csinálni azt, amit csinál, ebben biztos vagyok.”

A mostanában látott nem túl meggyőző játék

„Ez a sport része, vannak pillanatok, amikor jobb vagy, és vannak, amikor rosszabb. Meglátjuk, hogyan jövünk vissza a válogatott szünetről, de bízom a csapatban és Xaviban, mindenért meg fogunk küzdeni. Szerintem a klub bízik Xaviban, nincs okunk kételkedni, szerintem Deco és az elnök bízik benne. Hisznek a projektben és abban, hogy Xavi a megfelelő személy.”

A sajtó hatása a játékosokra

„Amikor én voltam játékos, már nagyon fiatalon megtanultam, hogy nem lehet irányítani a véleményeket. Arra kell koncentrálnod, amit irányítani tudsz. A közösségi oldalak is kibillenthetnek az egyensúlyodból, ezért el kell szigetelned magad tőlük. Nem lepődöm meg Xavi szavain.”

***