Cancelo: „Vissza kell juttatnunk a csapatot oda, ahová méltó”

A 29 esztendős portugál hátvéd értékelte a Porto ellen látottakat a meccs után

Cancelo volt a Barcelona legmeghatározóbb játékosa a Porto elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, aki egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a csapat sikeréhez, amely a legjobb 16 közé jutást jelentette a legrangosabb európai kupaporondon. A meccs emberének is megválasztották, így nem meglepő, hogy ő állt oda a kamerák elé értékelni a lefújást követően.

Győzelem és továbbjutás az egyenes kieséses szakaszba

„Ez egy döntő volt, amit megnyertük, ez a legfontosabb. Bejutottunk a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, a klub ezt megérdemli, vissza kell juttatnunk a csapatot oda, ahová méltó.”

Elővigyázatosságból le kellett cserélni

„Már a válogatott meccseken és Vallecasban is éreztem, hogy a combhajlítóm meghúzódott. Ma egy kicsit jobban. Biztos vagyok benne, hogy az Atlético Madrid elleni meccsre készen állok majd.”

A második félidőre feljavult a csapat játéka

„Amikor nem jönnek az eredmények, nem ugyanaz az önbizalom sem. Úgy gondolom, hogy van egy nagyon érett, felnőtt csapatunk, a fiatal játékosokkal kiegészülve. Itt az ideje, hogy az Atlético elleni meccsre gondoljunk.”

Balhátvédként szerepelt ma, de sokszor balszélső is volt

„Jól érzem magam a jobb és a bal oldalon egyaránt, a pálya középen is. Próbálom segíteni a csapatot.”

Hétvégén ismét szeretne játszani

„Nos, szeretnék játszani legközelebb is, de Baldé is megérdemli, hogy játsszon. Ahogy mondtam, nagyszerű csapatunk van. Most itt az ideje, hogy a következő meccsre fókuszáljunk.”

***