Mindent, amit tudnod kell a Penya Blaugrana Budapestről

Az előzetesen jelentkező tagok "feladata" | Újabb belépési időszak

Július 16-án, azaz múlt héten hétfőn este az FC Barcelona elnöksége hivatalosan is bejegyezte a klub hivatalos szurkolói egyesületének a Penya Blaugrana Budapestet, így megalakult az első magyar szurkolói csoportosulás, mely formális kapcsolatban áll a Barçával. Az alábbiakban leírunk mindent, ez mit is jelent valójában, mi a teendője az előzetesen jelentkezőknek, valamint azoknak, akik az előzetes belépési ablakról lemaradtak, de most csatlakoznának a Penyához. 

Az első magyar szurkolói klub megalakulásának a folyamata nagyjából 2017 nyarára tehető vissza, amikor is a leendő szurkolói klub elnöksége elkezdett gondolkozni azon, hogy lépni kellene ebbe az irányba. Alapvetően két fő adminisztrációs teendő volt: a magyarországi egyesület bejegyzése, valamint a klub által támasztott követelményeknek való megfelelés. 2018 februárjára mindkettővel sikerült végezni, vagyis innentől kezdve már csak azon múlott a Penya hivatalossá válása, hogy a Barcelona elnöksége az áldását adja-e rá, más szóval lepecsételi-e azt a soros ülésén. Ez végül 2018. július 16-án következett be, amivel létrejött az első magyar szurkolói egyesülete a Barçának.

Egy szurkolói klub már megszokott jelenség Spanyolországban, Magyarországon azonban talán újdonságként hathat, legalábbis a részleteket illetően egészen biztosan. Ezen az aloldalunkon a gyakorlati teendők mellett igyekszünk elmagyarázni, mit is takar egy szurkolói egyesület, miért jó ez a tagoknak azon kívül, hogy még inkább azonosulhatnak a Barçával.

Előzetesen regisztráltak – postai dokumentumok elküldése 

Ők azok, akik 2017 őszén jelentkeztek az akkor még csak megalakulás előtt lévő Penya Blaugrana Budapestbe. Amint az ismeretes, ezeknek a tagoknak – cserébe azért, hogy még egy nem létező szurkolói egyesületbe jelentkeznek – azt ígértük, hogy a jegyvásárláskor előnyt élveznek majd. Mit is jelent ez? Ha kap majd a Penya a klubtól 20 jegyet egy adott meccsre, viszont a tagjaink közül 30-an is a helyszínen tekintenék meg a mérkőzést, akkor azok a tagok élveznek majd prioritást, és kapnak jegyeket először, akik már az alapítás előtt előzetesen jelentkeztek a tagságra.

Nekik az a feladatuk most, hogy a megadott e-mail címükön a múlt héten kiküldött elektronikus levelet elolvassák, és a már fent linkelt aloldalon elmagyarázott lépéseket megtegyék. Mik is ezek? A dokumentumok kitöltése – a fenti aloldalon feltöltve az összes – , postai úton való elküldése a megadott címre, valamint a kitöltött adatok e-mailen történő továbbítása is a penyablaugranabudapest@gmail.com e-mail címre, hogy elkerüljük a hibás adatfelvételt.

Ha ezek a lépések megvannak, és megkaptuk a dokumentumokat, akkor már nálunk pattog a labda, mi elbíráljuk a tagsági kérelmet, és pozitív elbírálás után azon nyomban taggá válik az illető, amint befizette a tagsági díjat.

Azok, akik nem regisztráltak előzetesen, de belépnének – Itt a második belépési időszak!

A Penya Blaugrana Budapest elnöksége a nagy érdeklődésre való tekintettel elhatározta, hogy a hivatalossá válás után egy második belépési ablakot is megnyit, hogy a magyar Barça-szurkolók minél nagyobb számban léphessenek be az első magyar Barça szurkolói klubba. Az ő teendőik ugyanazok, mint az előzetesen regisztráltaknak, ám fontos különbség, hogy a jegyvásárláskor ők már nem fognak előnyt élvezni korlátozott számú belépők esetén, hiszen ezen jogokkal csak a Penya megalakulása előtt jelentkezett tagok rendelkeznek majd. Ezen kívül azonban minden téren ugyanazok a jogok és kötelességek illetik meg minden egyes tagot, legyen szó előzetesen vagy később jelentkező culéról!

Ami a teendőket illeti, mint írtuk, ugyanazok a lépések: a fenti aloldalon követni az utasításokat, elküldeni kitöltve a dokumentumokat postai úton. Ezután a kitöltött adatokat e-mailen is továbbítani nekünk a penyablaugranabudapest@gmail.com e-mail címre, majd pozitív elbírálás esetén a tagdíj befizetése következik. Ha ez megtörténik, értesíteni fogjuk az illetőt, hogy a Penya Blaugrana Budapest tagjává vált.

Fontos részlet, hogy a jelenlegi belépési időszak csak augusztus 31-ig tart! Természetesen a Penya kapuja nem zárul majd be a jövőben senki előtt sem, de a szurkolói klub elnöksége fenntartja magának a jogot arra, hogy csak meghatározott időszakokban lehessen belépni a szurkolói klubba, éppen ezért érdemes minél előbb, vagyis már a mostani belépési ablakban jelentkezni.