Lucho: „Területet kell szerezni és támadni”

Nem fognak spekulálni Münchenben sem | Nem beszél a jövõjérõl

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique optimistán nyilatkozott a csapat formáját illetõen a Bayern München elleni BL elõdöntõ visszavágója elõtt, ugyanakkor óva intett mindenkit az elbizakodottságtól. Bár a csapat döntõbe jutott a Király Kupában, a tréner karrierjének elsõ nagy fináléjához érkezhet el, hiszen a Bajnokok Ligája nagyobb presztízzsel bír. Lucho elemezte a Bayernt is, dicsérte a csatárhármast és Rakiticet, valamint szót ejtett a várható játékról, nem úgy, mint a saját jövõ évérõl.

Az elsõ nagy finálé lehetõsége

„Guardiola fantasztikus edzõ, és ezt nem csak bókból mondom. Barátok vagyunk, de ezt most félre kell tennünk, akárcsak az elsõ meccsen. Birtokolnunk kell a labdát, területet kell szereznünk és támadnunk kell. A Bayern ugyanerre fog törekedni, ezt kell megakadályoznunk. Edzõként valóban az elsõ nagy finálém elõtt állok, de még meg kell tennünk érte egy nagyon fontos lépést. Támadásban és védekezésben kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Nem szabad beállnunk védekezni, ugyanakkor nem kell fejjel a falnak rohanva rohamoznunk. Ez a taktika pusztán csak balansz kérdése.”

Megsebzett ellenfél?

„Egyszerûen szárnyaltak a negyeddöntõben. Egy BL visszavágó kizárja a lazítás lehetõségét. Nem szabad elhinnünk egy pillanatig sem, hogy lezárult a továbbjutás kérdése. Sok a hiányzó a Bayernnél, de küzdeni fognak az utolsó percig, ebben biztos vagyok. Jó formában érkezünk az idegenbeli visszavágóra is, bízok a játékosaimban, akik maximálisan felkészültek minden eshetõségre. Mentálisan is nagyon egyben van a csapat, optimista vagyok és bízok benne, hogy sikerül megállítani az ellenfél rohamait Münchenben is!”

Az MSN-rõl és Rakiticrõl

„Luis Suárez érkezésével nagyon komplex támadósora lett a csapatnak, amelynek Pedro is nagyon fontos részét képezi. Mind támadásban, mind védekezésben kiemelkedõ teljesítményt nyújtanak, erre nagy szükségünk lesz most is. Rakitic a csapat kulcsjátékosává vált fizikális és technikai értelemben is. Egy összekötõ kapcsot teremtett a játékosok között, õ a csapat egyik kulcsembere.”

A jövõ évrõl

„Nem érdekelnek a sajtó által generált pletykák vagy párbeszédek, sosem tettem ki magamat ezeknek a hatásoknak. Engem csak az utókor fog értékelni az eredményeim alapján. Az esetleges hosszabbításról és a jövõ évrõl továbbra sem vagyok hajlandó beszélni, pláne nem egy BL-elõdöntõ elõtt…”

Írta: Debreczeni Márk