Valverde: „Két lábbal kell a földön maradnunk”

Csak az eredmény számít | Korai még trófeákról beszélni

Az esti Sporting Lisszabon elleni Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt ismét mikrofonok elõtt és újságírói kérdések kereszttüzében kellett helyt állnia Ernesto Valverdének, ahol beszélt arról, hogy nagyon korai még triplázásról beszélni, hiszen néhány hete még egy bajnoki címre sem fogadtak volna sokan.  Emellett kitért a kimaradókra, kiemelte Iniesta játékának fontosságát, valamint az új igazolások, Semedo és Paulinho teljesítményérõl is ismét elégedetten nyilatkozott.

Jó erõkbõl áll a Sporting

„A Bajnokok Ligája sokat követel tõlünk mindig, mert ezen a szinten más sebességgel játszik mindenki. Tudjuk jól, hogy egy top csapat ellen fogunk játszani este. Nagyon jók a középpályán és jól kontráznak a széleken, ez az egyik erõsségük is.”

Messi újból emberfogást kaphat, mint a Girona ellen?

„Ha emberfogással akarsz játszani, elõnyt kell belõle szerezned – én is megpróbáltam az Athletic Bilbaóval, amikor nagy különbséget éreztem a két csapat között. De egyszer elég volt, egyszerûen nem volt elõnyös így játszani.”

Csak az eredmények számítanak

„A futballban az eredmények számítanak, ha nyersz, úgy tûnik minden rendben van. Ha a következõ hónapban ugyanúgy készülsz a meccsekre és nincs eredménye, egybõl valamit rosszul csinálsz. Emiatt is nyernünk kell, mert ettõl nyugodtan dolgozhatunk tovább. Ha nyersz, minden rózsaszín, ha veszítesz, minden a feje tetejére áll.”

Iniesta újra remek formában játszik

„Egyértelmû, hogy Iniesta a csapat egyik alappillére és nevetséges, ha valaki azt mondja, nem érezzük meg a hiányát a pályán. Az õ játéka a csapat védjegye. Fontos játékos most és lesz az egész szezonban. Remélem továbbra is ezen a szinten fog játszani, mint most.”

Szép a gyõzelmi sorozat, de két lábbal kell a földön állni

„Korábban arról beszéltünk, mennyire lehetünk esélyesek egy trófeára, úgyhogy meglep, most mennyire könnyedén lett a triplázás és a hat kupa megszerzésének lehetõsége a téma… Bajnokok Ligája gyõzelem? Én jelen pillanatban tökéletesen elégedett lennék egy gyõzelemmel a Sporting ellen.”

Semedo jó eséllyel kezdeni fog

„Nagy rá az esély, hogy ma este a kezdõben lesz. Korábban nem játszott még idegenbeli meccsen? Mit mondjak erre, így állítottam össze eddig a kezdõket… Nelson lassan teljesen beilleszkedik a csapatba, pedig nem könnyû felvenni a csapat játékának dinamikáját. Neki is nehézség volt ez elõször, de azóta nagyon sokat fejlõdött. Minden alkalommal, mikor látjuk õt játszani, észre lehet venni, milyen gyors védekezésben és támadásban is. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítség lesz a szezonban.”

Paulinho bizonyít a kétkedõknek

„Nagyon örülünk Paulinhónak. Lehet, hogy sok kétség volt a leigazolása körül, de ez nem csak nála, másoknál is gyakran elõfordul. Nagyon sokat tesz a csapatért, jól beleillett a csapatba. Elégedettek vagyunk azzal, amit eddig láttunk tõle, de mindenek elõtt azzal, milyen jól integrálódott a közösségbe.”

Paco Alcacer ismét kimaradt

„Benne volt a legutóbbi, Girona elleni meccskeretben, mit mondhatok még? Nem tudjuk mi lesz a jövõben. 24 játékos van a keretben, és ti [újságírók] mindig megkérdeztek azokról, akiket nem választok ki éppen, de nem számíthatok mindenkire, az UEFA szabályai nem engedik meg…”

Deulofeu felé töretlen a bizalom

„Néha nem jön össze semmi egy támadó számára. Néha ez csak mentális dolog és lõ egy gólt vagy elõkészít egy másikat és egybõl belejön. Vannak olyan csatárok, akik szinte nem is érnek labdába egész meccsen, de végül mesterhármast szereznek. A legfontosabb: megõrizni a hitet és nyugodtnak kell maradni.”