Piqué bejelentette: végleges a visszavonulása a válogatottól

Váltott néhány szót Luis Enriquével, de a döntés ugyanaz | Beszélt Bartomeuval a Griezmann-ügy után

Az FC Barcelona kiválósága, Gerard Piqué a Spanyol Szuperkupa fináléját felvezető sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a visszavonulásról hozott korábbi döntése végleges, és azt nem változtatta meg még azok után sem, hogy beszélt már a korábbi edzőjével Luis Enriquével, aki a nyártól veszi át a spanyol nemzeti együttes irányítását. 

„Egy vagy két héttel ezelőtt váltottam vele pár szót a témáról. Elmondtam neki, hogy a döntés már végleges, és jól átgondolt. Nagyon szép korszak volt, melyben nyertem a válogatottal Európa-bajnokságokat és egy Világbajnokságot, ám most már a Barçára akarok teljes mértékben koncentrálni. Minél több évem van még hátra a Barcelonában, annál jobb.”

Beszélt a klubbal a Griezmann-ügy után?

„Igen, kiveséztük a témát az elnökkel, mielőtt az együttes visszatért volna az Egyesült Államokbeli túrájáról. Az elnökünk közel áll az öltözőhöz, szerencsénk van ilyen tekintetben. Átbeszéltük az ügyet, most már előre nézünk. Nem lehet kétség afelől, hogy mennyire szeretem ezt a klubot, illetve hogy sosem ártanék neki. Beszéltünk az ügyről, most már minden rendben.”