Rakitic: „Javítanunk kell, de nyugodtak vagyunk”

Nehéz meccs várhat Rakiticékra az elmúlt meccsek fényében

Az FC Barcelona középpályása, Ivan Rakitic tartott sajtótájékoztatót a katalánok részéről a játékosok közül a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A 30 éves horvát elmondta, hogy javítaniuk kell az elmúlt meccsek után, de tisztelik az ellenfelet. Szeretnének jól visszatérni a Wembleybe.

Nehéz napok után

„Az önbizalom és a motiváció a legmagasabb szinten van. A Barçát képviselni a legnagyobb dolog, ami létezik. Szeretnénk bebizonyítani magunknak, hogy jók vagyunk. Az jó dolog, hogy három-négy naponta új lehetőséged van. Az elmúlt mérkőzésekkel nem foglalkozhatunk, a legfontosabb az, hogy együtt legyünk. Javítanunk kell, de nyugodtak vagyunk, mert jól felkészültünk. Egységesnek kell lennünk mind támadásban, mind védekezésben.”

Spurs és a Wembley

„Nagyon tiszteljük a Tottenhamet, mert nagyon jól játszanak és veszélyesek. Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent a Wembleyben játszani. Néhány rossz mérkőzés nem fog minket megváltoztatni, még ha fáj is. Az elmúlt években nehéz volt számunkra idegenben játszani a Bajnokok Ligájában, de erősnek kell lennünk. Ez a tökéletes lehetőség számunkra, hiszen a Wembley sok szép dolgot adott a Barçának, és újra szeretnénk élvezni. Alig várom már, hogy a mérkőzés elkezdődjön.”