Valverde: “Úgy tűnik, mindig az árral szemben úszunk”

Jól védekezett a Valencia | Arthurt dicsérte | Nem volt szerencséjük

Az FC Barcelona sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen, miután a Valencia ellen 1-1-es döntetlent játszottak. A katalánok vezetőedzője az eredménnyel nem, de a játék képével elégedett volt, ahogy Arthur játékával is.

Meccs utáni reakció

“Itt mindig nehéz játszani. A legfontosabb dolog a játékban az, hogy megtaláljuk a válaszokat, hogy mi történik, mert néha ez kiszámíthatatlan. A minap mindjárt a mérkőzés elején gólt szereztünk, ezen a meccsen egyből kaptunk egy gólt szögletből, és a játék megváltozott. Igaz, hogy ebben az évben mindig hátrányból kell visszajönnünk, úgy tűnik, mindig az árral szemben úszunk, de tudjuk, hogy ez meg fog változni. Mindenkinek megvan a maga stílusa, mi játszunk, és szerettünk volna nyerni. Igaz, hogy négy nappal ezelőtt játszottunk, de nekik öt napjuk volt. Úgy gondoltam, hogy sikerülhet megnyerni a mérkőzést azokkal a játékosokkal, akik a pályán voltak. A csapat olyan mentalitással jött ki, ahogyan kell.”

Az ellenfélről

“A Valencia nagyon szilárdan és mélyen védekezett. A gól megfogott minket, volt két-három helyzetük, aztán elkezdtük uralni a játékot. Amikor az ellenfélből visszazár mindenki, és jól védekezik, nehéz mit csinálni. Nyolc játékosuk volt egy területen, és nem hagyhattuk szem elől a másik kettőt sem. Nem akartuk, hogy veszélyes ellentámadásokat vezethessenek, igyekeztünk több gólt szerezni, de nem volt szerencsénk. Jól védekeztek, és kihagytuk a helyzeteket.”

Arthurról

“Ő egy olyan játékos, akinél jó helyen van a labda és nem veszíti el. Ahhoz, hogy domináljunk, nálunk kell lennie a labdának, míg más csapatoknak nagyon gyorsan meg kell szabadulnia tőle. Ez a mi stílusunk.”