Valverde: „Nem számolgatunk, a győzelem a cél”

A PSV elleni BL-meccs előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde tisztában van a Bajnokok Ligájában a csoportelsőség súlyával, így komolyan veszik a mérkőzést, és győzni akarnak Eindhovenben a PSV ellen. A spanyol szakvezető azt is elmondta a sajtótájékoztató során, hogy Philippe Coutinho és Ivan Rakitic is felépült, a párharcot illetően pedig nem fognak számolgatni.

Cél a győzelem

„Tudjuk, milyen nagy különbség van az első vagy második helyen befejezni a csoportot. Így holnap a győzelem a cél, hogy bebiztosítsuk az első helyünket a csoportban. Ha meg akarjuk nyerni a csoportot, meg kell vernünk a PSV-t.”

A hiányzókról

„Sikerült jól kezelni a két utolsó Bajnokok Ligája-meccsünket Leo Messi nélkül. Most több hiányzónk van, de még mindig úgy megyünk bele a meccsbe, hogy a győzelem van szem előtt. Inkább azokra a játékosokra összpontosítok, akikkel rendelkezem. Azt gondolom, hogy Coutinho és Rakitic is egyaránt készen áll a visszatérésre.”

Az ellenfélről

„A PSV-nek nagyon jó, gyors játékosai vannak, és nagyszerűen mennek a bajnokságban. Van néhány nagyon hasznos játékosuk, mint Luuk de Jong. Fontos lesz, hogy megállítsuk.”

Nem fognak számolgatni

„A Bajnokok Ligájában vagyunk, a cél mindig a győzelem. Nem fogunk spekulálni, hogy mi történhet a Tottenham és az Inter között. Amíg mi nyerünk, nem számít, hogy mit csinálnak mások.”