„Nem sokat változtat, hogy Messi játszik vagy sem”

Barça - Madrid előtt

A Barça – Madrid előtt a legtöbb kérdést Lionel Messivel kapcsolatban kapta Ernesto Valverde, akiről akkor még nem tudott konkrétumokat elárulni, mert az edzés előtt tartotta a sajtótájékoztatóját. De a csapatban bízik, a pillanatnyi formában szintúgy, esélyes pedig szerinte nincs a Real Madrid ellen. 

Jön a Madrid

„Kétszer kell Clásicót játszanunk, és ez mindig egy különleges meccs, ráadásul egy elődöntő. Az ellenfél tekintélyt parancsoló, ez a párharc pedig már a döntőbe jutásról dönt. Ugyanaz lesz a tét számunkra, mint számukra.”

Messi

„Még nem láttam, hogyan érzi magát, úgyhogy az őt érintő kérdésekre egyelőre nincs válaszom. Még hátra van egy edzés, meglátjuk, hogyan érzi magát. Tud-e edzeni, befejezi-e az edzést, jó állapotban van-e. Utána majd döntünk.”

Benyomások Messivel kapcsolatban

„Az a legfontosabb, hogy a játékos mondja azt, hogy készen áll. Bármit is mondjanak a tesztek, ha a játékos nem érzi úgy magát, akkor ki kell zárnod a keretből. Ha ő azt mondja, hogy jól van, beszélsz az orvosokkal is… És aztán te hozod meg a döntést, a prókkal és a kontrákkal együtt.”

Ki az esélyes – Messivel és Messi nélkül?

„Nem hiszem, hogy emiatt változna, hogy ki az esélyes, ez egy elődöntő, itt már nincs esélyes. A párharc teljesen nyílt, nagyon jó játékosaink vannak, nálunk van az, akit mi a világ legjobbjának gondolunk, és nekik is nagyon jó játékosaik vannak, szintén a legjobbak közül. Ha Leo rendelkezésre áll, játszani fog, ha nem, akkor nem fog. De ez nem változtatja meg, hogy ki az esélyes.”

… és még mindig Messi

„Nem vagyok annak a pártján, hogy kockázatot vállaljak egy játékossal, ha még sok mérkőzés áll előttünk. Ha a Liga holnap fejeződne be, az persze más eset lenne. Ha fennáll a sérülés kockázata, akkor a játékosok is óvják magukat, és a holnapi meccs nem az a kategória, ahol így pályára lehetne lépni.”

„Ha jó állapotban van, ott lesz a keretben, ha nem, akkor nem. Nem tudom, hogy az ő jelenlétének milyen hatása lenne az ellenfélre. Ezt az ellenfeleknek kell eldönteniük. Tudjuk, hogy ő mit ad nekünk, és mit ad a közönségünknek”

Felállás

„Nem sokat változtat, hogy Messi játszik vagy sem. Általában ugyanúgy játszunk. Mindenképpen nyerni akarunk, kombinálni szeretnénk, illetve el akarjuk kerülni az ellenfél kontráit és hogy gólokat kapjunk.”

Versenynaptár

„Mostanában kezd a versenynaptár egyre nehezebbé válni. Már nehéz volt a január is, és most ezzel az elődöntővel folyatódik, két nagyon nehéz meccsel, még több téttel a Ligában, és a BL-ben. Egyszerre kell óvatosan lépegetni előre, másrészről viszont ez már egy döntő szakasza a szezonnak. Ez után a hét után viszont lesz egy lazább hetünk.”

A Real Madrid panaszai

„A versenynaptár mindenki számára nagyon nehéz, néha többet kell pihenned, néha kevesebbet. A Sevilla esetében nekünk jutott kevesebb pihenő. Ez mindenkinek lehet kellemetlen.”

Jó forma

„Minden az adott napi eredménytől függ. És elég egy jó eredmény ahhoz, hogy azonnal minden csodálatos legyen. Jó formában vagyunk, visszajöttünk a Valencia ellen, és az a tény, hogy jó állapotban vagyunk, még több fűszert ad ehhez a párharchoz. Nagyon várjuk már, hogy belekezdjünk.”

Arthur

„A játékosok határozzák meg a csapat játékstílusát, attól függetlenül, hogy a stílusa a csapatnak már jó ideje adott. Ő olyan futballista, aki nagyon magabiztos a labdával, aki mindig szeretné magánál tudni a labdát és jól is használja a labdát. Napról napra jobban, bátrabban játszik előre felé is, amit kérünk tőle, és jól kombinálja a játék kézben tartását azzal, hogy összejátszik a támadókkal. Nagyon jól beilleszkedett a csapat játékfilozófiájába.”

Coutinho

„Ő egy támadó középpályás. Tud játszani támadóként és a csapatrészek között is. Jó befejező, és nagyon sokoldalú.”

Vinicius a Madridban

„Remekül szakad el a védőitől, gyors, fiatal, jól cselez, bátran belemegy a párharcokba. Nagyon nagy lépéseket tesz a Real Madridban.”

VAR

„Egy kicsit sem aggódom miatta. A viták mindig ott voltak és ott is maradnak a futballban. Minden héten van valaki, aki panaszkodik egy dologért. Nem hiszem, hogy ennek lenne jelentősége.”

Cillessen

„Amikor megsérült, érhető módon nagyon nem volt jól. Nagyon vágyott erre a kupára és erre az elődöntőre. Most már nyugodtabb. Ő nagyon fontos számunkra és nagy kár, hogy nem lehet itt, azért is, amilyen magas szinten játszott. Ezek váratlan dolgok, nem volt szerencséje.”