„Ez egy veszélyes eredmény, de a Camp Nouban erősek vagyunk”

Valverde a Lyon-meccs után

A Barça jól játszott, de gólt lőni nem tudott Lyonban, így aztán a párharc sem dőlt el. Valverde edző is ezt a kettősséget boncolgatta a meccs után, és persze nagyon bízik abban, hogy a visszavágón már bemennek a helyzetek.

„Minden lehetséges módon megpróbáltuk, nagyon sokszor odaértünk a kapujuk elé, de gólt nem lőttünk. A fociban a lényeg a játék, alapvetően a játékon múlik, ami adott is volt, azonban a pontosság elmaradt. Általában a nagy számok törvénye kedvezni szokott, de ma nem így volt. A párharc teljesen nyitott, még el kell dönteni. Megpróbálunk fordítani a szurkolóink előtt a Camp Nouban.”

Összkép

„Nagyon sok mindent jól csináltunk. Nagy meccset játszottunk, remekül ment a besegítés mindig a védelemben, szintén a letámadás és a játékban is adott volt a dominancia. A meccsből minden tetszett, de az eredménnyel nem vagyok elégedett, látva azt, hogy mennyi helyzetet kidolgoztunk. Nem könnyű dolog idegenben nyerni a BL-ben.”

Luis Suárez formája

„Nem aggódom miatta. Akkor tenném, ha nem lennének helyzetei, amit mindenki kér egy csatártól. Ha nincsenek helyzetei, akkor pedig helyzetbe hozza a társakat, és mindig félelmetes az ellenfelek számára. Tartalékolja magát… a foci a pontosságon is múlik. A támadóknak pedig vannak jobb és rosszabb sorozataik. Az a jó, hogy vannak helyzetei.”

Dembélé le, Coutinho be

„Ousmane nagyon sokat futott az első félidőben, rendkívül sokat beleadott, és jobb az óvatosság az után, hogy egy hónapig sérült volt. Úgy gondoltam, hogy ez a megfelelő pillanat, hogy lehetőséget adjak Coutinhónak, és jól is játszott. Neki is voltak pillanatai.”

Visszavágó

„Nem tagadom, hogy ilyen meccs után más eredményt vártunk volna. Ez egy veszélyes eredmény, mert tudjuk, hogy az idegenbeli góloknak más az értékük, de mi a Camp Nouban nagyon erősek vagyunk. Csodálatos hangulatot várunk a közönségünktől, nagy meccset kell játszanunk, hogy továbbjussunk.”

Dühös, de mégsem

„Ha azt látom, hogy a csapatom sok helyzetet hagy ki, természetesen dühít. De a dühön belül azért elég nyugodt vagyok. Mert azt nem szeretem igazán, hogy ha kimegyünk a pályára és nincsenek helyzeteink.